Vallajuhid käisid poseerimas lasteaias, kuhu vanemad ei tohi siseneda (2)

Erik Gamzejev
Copy
Lastevanemaid pahandanud pilt. Abivallavanem Evelyn Danilov, vallavanem Jüri Konrad, haridusnõunik Maria Laanemäe ja lasteaedade direktor Raili Oks poseerivad koos lasteaiarühmaga. Laste ja rühmaõpetajate näod on kaetud Põhjaranniku poolt.
Lastevanemaid pahandanud pilt. Abivallavanem Evelyn Danilov, vallavanem Jüri Konrad, haridusnõunik Maria Laanemäe ja lasteaedade direktor Raili Oks poseerivad koos lasteaiarühmaga. Laste ja rühmaõpetajate näod on kaetud Põhjaranniku poolt. Foto: Kuvatõmmis / Facebook

Kui lastevanematele on Jõhvi lasteaedadesse sisenemine olnud koroonaleviku ärahoidmiseks alates kevadest keelatud, siis vallajuhid pidasid vajalikuks minna sinna, et poseerida koos lastega ning jagada pilte sotsiaalmeedias. 

Sel kolmapäeval ilmusid sotsiaalmeediasse pildid, kus Jõhvi vallavanem Jüri Konrad, abivallavanem Evelyn Danilov, haridusnõunik Maria Laanemäe ja Jõhvi lasteaedade direktor Raili Oks poseerivad koos Pillerkaari lasteaia ühe rühma laste ja õpetajatega. Juures kiri, et täna on vahva päev, kuna Pillerkaari lasteaial on sünnipäev. 

Laste ärakasutamine poliitilistel eesmärkidel 

Üheksa selle rühma lapse vanemat pöördusid kaebusega vallavalitsuse poole, küsides selgitust, miks viibisid rühmas võõrad isikud, kel pealegi polnud ees ei maske ega muid kaitsevahendeid. Nad märkisid ka seda, et mõni aeg tagasi keelas lasteaia juhtkond lastevanematel koroonaohule viidates rühmapildi tegemiseks fotograafi kutsumise. 

Üks lastevanematest Natalja Stepanov tegi lisaks kaebuse ka selle kohta, et sedasama pilti levitati sotsiaalmeedias lehtedel, mis pole Jõhvi lasteaiaga kuidagi seotud. Muu hulgas ilmus see Jõhvi vallavalitsuse ning ka vallavanem Jüri Konradi ja abivallavanem Evelyn Danilovi kontodel. "Foto avalikel isiklikel Facebooki kanalitel šokeeris ning solvas mind," kirjutas ta. 

Stepanov märkis, et tegu on ilmselge laste ärakasutamisega vallavõimude poolt oma poliitilistel eesmärkidel, et endale positiivset tähelepanu koguda. "Mind häiris väga ka see, et minu lapsega pildi oli avaldanud vallavanem oma kontol, kus tal on põhiliselt ööklubi pildid," märkis ta.  

Minu meelest on see normaalne.

Evelyn Danilov

Üks lastevanemate esindajatest lasteaia hoolekogus Olga Hodokovskaja sõnas Põhjarannikule, et tema arvates ei ole vallajuhtide selline käitumine lastevanemate suhtes aus ja näitab topeltstandardeid, kus teatud seltskonnale on lubatud rohkem kui teistele. 

Hodokovskaja leiab, et lasteaia kümnes sünnipäev on küll tore sündmus, aga vallaametnikud oleksid võinud piirduda asutuse juhi õnnitlemisega, mitte puutuda praegust olukorda arvestades kokku lastega. "Kolm vallaametnikku ei muutnud laste olemist seal kuidagi rõõmsamaks või huvitavamaks. Vähe tõenäoline, et lapsed said sellisest kohtumisest mingit kasu või said sellest üldse aru," märkis ta.

Kui vallavalitsus oleks tahtnud tõepoolest lastele sünnipäeva puhul kingituse teha, siis oleks võinud tema meelest lubada pigem mõne teatrietenduse, mis on samuti olnud pikka aega keelatud. 

Abivallavanem ei näe probleemi 

Jõhvi abivallavanem Evelyn Danilov oli lastevanemate pahameele üle üllatunud. 

"Kui me käisime Pillerkaari sünnipäeval, siis leppisime direktoriga kokku. Meditsiinitöötaja oli lapsed üle vaadanud, et lapsed on terved, ning samamoodi ilmselt meie oleme terved," ütles ta, märkides, et ei olnud mingit põhjust lasteaeda mitte minna. Danilov lisas, et ka lastevanematel on võimalus kokkuleppel minna vajaduse korral majja direktoriga kohtuma. 

Küsimusele, milline oli vallajuhtide vajadus minna tegema rühmapilti lastega ja seda hiljem sotsiaalmeedias levitada, ütles Danilov: "Ma ei oska öelda. Mõte on ikkagi selles, et sünnipäev on osa lasteaia toimimisest. Minu meelest on alati ikkagi kajastatud lasteaedade ja koolide sünnipäevi. See on minu meelest normaalne. On teatud hetked, mida sooviks jäädvustada. See on tore sündmus meie kõigi jaoks. Seda, et see osa inimeste jaoks ei ole, ei oska ma kommenteerida," sõnas ta. 

Danilovi sõnul kustutati need pildid sotsiaalmeediast pärast seda, kui lastevanemad selle üle pahameelt avaldasid. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles