Ametiühingujuhid: eelkõige vajavad euroliidult toetust kliimapöörde ohvrid

Erik Gamzejev
Copy
Kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu juht Marina Lukjanova, keemikute ametiühingu jurist Janek Pahka ja Estonia kaevanduse peausaldusisik Eduard Bogens kavatsevad võidelda selle eest, et Euroopa Liidu õiglase ülemineku fondi rahast jõuaks võimalikult suur osa ka kliimapöörde tegelike ohvriteni.
Kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu juht Marina Lukjanova, keemikute ametiühingu jurist Janek Pahka ja Estonia kaevanduse peausaldusisik Eduard Bogens kavatsevad võidelda selle eest, et Euroopa Liidu õiglase ülemineku fondi rahast jõuaks võimalikult suur osa ka kliimapöörde tegelike ohvriteni. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Põlevkivitööstuse ametiühingutegelased muretsevad, et Euroopa Liidu õiglase ülemineku fondi sadadest miljonitest eurodest pudenevad kliimapöörde tegelikele ohvritele, Ida-Virumaal töö kaotanud kaevuritele ja energeetikutele vaid raasukesed. 

Ametiühingutegelased soovivad, et õiglase ülemineku fondist Eestile kavandatud 340 miljonist eurost läheks lõviosa Ida-Virumaal uute töökohtade loomiseks ja põlevkivisektoris töö kaotanud inimestele hüvitiste maksmiseks.

Palgavahet tuleks kohe asuda hüvitama 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles