Ida-Virumaal on koroonasse nakatunud 240 inimest

Põhjarannik
Copy
Viru vanglas on koroonasse nakatunute arv tõusnud üle saja.
Viru vanglas on koroonasse nakatunute arv tõusnud üle saja. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaal kerkis koroonaviirusega nakatunute arv rekordilise arvuni 240, ligemale pooled neist on Viru vanglas, mis on muutunud Eesti suurimaks koroonakoldeks. 

Viimase ööpäeva jooksul sai koroonadiagnoosi 49 Ida-Virumaa elanikku,  kellest 14 on seotud vanglaga. Vanglas on nakatunud kokku 107 inimest, kelles 103 on vangid ja neli ametnikud. Selle nädala jooksul tehakse kordustestid kõikidele vangidele, kelle koroonaproov osutus eelmisel nädalal negatiivseks.

Terviseameti pressiesindaja Eike Kingsepa sõnul ei vaja ükski vanglas nakatunutest haiglaravi, kuid ligikaudu pooltel esinevad sümptomid.  

Lisaks 14 vangla haigusjuhtumile lisandus Ida-Virumaal veel 14 pereringis edasi antud nakatumist ning 9 juhul nakatuti tuttavate kaudu ja kolmel juhul töökohal. Ühel juhul toodi viirus sisse Venemaalt ja ühel juhul nakatuti koolitusel.  

Ida-Virumaal on seitse aktiivset kollet. Viru vangla kõrval on teine suurem kolle  Sillamäe Vanalinna koolis, millega on seotud 36 inimest.

Terviseameti jälgimisel on üle 1400 Ida-Virumaa elaniku, kellest haigestunud on 275. Viimase 14 ööpäeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on maakonnas tõusnud tasemele 146,7. Ida-Viru keskhaiglas oli kolmapäeva hommiku seisuga ravil 13 koroonadiagnoosi saanud inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles