Narva spordikooli koroonakoldes on nakatunud juba 32 inimest

Erik Gamzejev
Copy
Foto on illustratiivne. Sel pildiil juubeldab Narva hoki esindusmeeskond PSK 2017. aasta kevadel kodupubliku ees tulles Eesti meistriks pärast võitu Tallinna Vikingi üle.
Foto on illustratiivne. Sel pildiil juubeldab Narva hoki esindusmeeskond PSK 2017. aasta kevadel kodupubliku ees tulles Eesti meistriks pärast võitu Tallinna Vikingi üle. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik.

Narva Paemurru spordikoolis on koroonasse nakatunud ju 32 inimeseni, kelle seas on nii hokimängijaid kui ka teiste spordialadega tegelejaid. 

Terviseamet teatas laupäeval uuest koroonakoldest Ida-Virumaal, nimetades seda pressiteates Narva spordi koldeks.  

Nakatunuid tuleb ilmselt veelgi juurde

Pressiesindaja Eike Kingsepp täpsustas, et viiruse levik sai alguse jäähokimeeskonnast.  Tema sõnul said Narva hokimeeskonnas sel nädalal esmalt kinnituse neli koroonajuhtumit. Nädalavahetuse jooksul on Narva spordikooli koldesse tulnud veel 27 nakatunut. Nende seas on nii täiskasvanuid kui lapsi. 

Kingsepa sõnul on põhjust arvata, et lähipäevadel tuleb nakatunuid veel juurde, sest esialgsetel andmetel on viirus spordikoolis levinud ka riietusruumide kaudu, mida on kasutanud paljud sportlased. 

Narva linnavalitsus teatas laupäeva õhtul sotsiaalmeedia kaudu, et koroonaviiruse leviku tõkestamiseks on Narva jäähall ning poksihoone suletud kuni 17. novembrini. "Terviseameti soovitusel on Paemurru spordikooli iluvõimlemise, hoki, iluuisutamise ja kergejõustiku huvialade treeningud peatatud ning üle viidud distantsõppele kuni 17. novembrini," teatas linnavalitsus, lisades, et sama kuupäevani jäävad jäähallis ära ka kõigile huvilistele mõeldud hobiuisutamised. 

Linnavalitsus tuletas pühapäeva hommikul meelde, et Narva Paemurru Spordikooli jäähoki, iluuisutamise, iluvõimlemise ja kergejõustiku õppurid, kes on määratud kuni 17. novembrini isolatsiooni, ei tohi käia ei üldhariduskoolis ega lasteaias.

Eesti jäähokiliit teatas sel kolmapäeval, et koroonajuhtumite ilmnemise tõttu Eesti jäähokiliidu liikmeskonnas otsustas Eesti jäähokiliidu juhatus erakorralisel koosolekul peatada kõik mängud Eesti hokiliigades kuni 16. novembrini.  

 Juhatus leidis, et kahenädalane paus on oluline, jälgimaks olukorra arengut ja andmaks omalt poolt kõik, et tõkestada viiruse levikut. 

Eesti meistrivõistlustel, ehk Coolbeti liigas,  osaleb viie klubi seas ka Narva Paemurru spordikooli (PSK) võistkond. Narva jäähallis mängis PSK viimati eelmise nädala laupäeval, mil 345 pealtvaataja ees tehti skooriga 10:0 pihuks ja põrmuks Tallinna Vipers. 

Ida-Virumaal on haigestumus koroonasse tõusnud rekordiliselt kõrgeks

Ida-Virumaal on praegu üheksa koroonakollet. Neist suurim asub Viru vanglas ja sellega on seotud 200 inimest. Seal on uute nakatunute lisandumine pidurdunud. Pühapäeva hommikul teatas terviseamet seal vaid ühest uuest positiivsest proovist. 

Viimase ööpäeva jooksul lisandus Ida-Virumaale kokku 69 nakatunut. Lisaks vanglas ja Narva spordikooli lisandunud uutele haigusjuhtumitele toimus 13 juhul nakatumine pereringis. Viiel juhul nakatuti töökohas, kahel juhul läbi tuttavate ja ühel juhul toimus nakatumine koolis. Ülejäänud Ida-Virumaa juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Ida-Viru keskhaiglas suri koroonaviiruse diagnoosiga 75aastane naine. 

Terviseameti jälgimise all olevate Ida-Virumaa elanike arv tõusis ligemale 2100 inimeseni, kellest haigestunud on 471. Rekordilisele tasemele  tõusis maakonnas ka viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta ja see näitaja on nüüd juba 250,3. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles