Narva koolid on üle viidud distantsõppele

Ilja Smirnov
Copy
Kodusel distantsõppel viibiv õpilane.
Kodusel distantsõppel viibiv õpilane. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Terviseameti soovituse kohaselt viidi kõik Narva linna koolid alates eelmisest neljapäevast ja esialgu määramata ajaks üle kaugõppele. Tekkinud raskusi ja rahulolematust arvesse võttes otsustati siiski nooremate klasside õpilased alates esmaspäevast oma klassidesse tagasi lubada.

Viimastel päevadel mitmetes linnaasutustes aset leidnud koroonapuhangud ja haigestunute kiire kasv on koroonaviiruse leviku olukorra Narvas väga keeruliseks muutnud. Seetõttu viis Narva linnavalitsus terviseameti soovitusel kõik munitsipaalkoolid alates 12. novembrist üle kaugõppele.

Narva Vanalinna riigikooli direktor Tatjana Stepanova ütles Põhjarannikule, et nende koolis on kaugõppele üle viidud ainult gümnaasiumiklassid, ülejäänud klassid aga võivad koolis edasi käia. "Hakkame neid kuidagi hajutama."

Esimese klassi lapsed lastakse kooli

Juba esimesel päeval sai linnavõimudele ja koolijuhtidele selgeks, et kõige rohkem küsimusi tekitab esimese klassi laste kaugõppe korraldamine.

"Esimese klassi õpilased asusid alles hiljuti õppima ega suuda alati kõikide küsimustega, ka tehnilistega, iseseisvalt toime tulla," ütles Narva linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Viktoria Lutus. "Samuti tekkis arvutite puuduse küsimus nendes peredes, kus on kaks või rohkem õpilast. Siin on olemas mitmesugused lahendused: töövihikute kasutamine, kooli tehnika rent, lastekaitse liidu projekti "Igale koolilapsele arvuti" arvutid jne. Neid küsimusi lahendavad koolijuhid individuaalselt."

Lutuse sõnul tegid nad koos terviseametiga juba 12. novembril ülevaate Narva algklassiõpilaste haigusjuhtudest ja haigestumuse kasvust. Analüüsi tulemusel jõuti järeldusele, et alates esmaspäevast, 16. novembrist võivad algklasside õpilased klassiruumidesse kontaktõppe juurde naasta. Konkreetselt need lapsed, kes tervishoiuameti otsuse kohaselt eneseisolatsioonis peavad viibima, jäävad kuni neile määratud kuupäevani siiski koju.

"Kui algklasside õpilaste seas on neid, kelle vanemad ei soovi oma last ettevaatusabinõuna kooli saata, siis leiab kool kompromissi ja korraldab ajutise kaugõppe," lubas Lutus.

Kolmandate klasside õppekavasse kuuluvad ujumistunnid on samuti esialgu tühistatud.

Kontaktõpet ja huvitegevust ei toimu

Alates 12. novembrist peatas Narva linnavalitsus kontaktõppe, huvitegevuse ning teenuste osutamise ka enamikus teistes munitsipaalasutustes: laste loomemajas, muusika- ja kunstikoolides, noorte meremeeste klubis, spordikeskuses ja spordikoolides, sealhulgas ujulas, noortekeskuses ja kultuurimajas Rugodiv.

Linnavõimud lubasid, et ajal, mil kontaktõpet ja huvitegevust ei toimu, ei võeta nende eest ka tasu.

Eraldi vajab lahendamist sundisolatsioonis viibivate lasteaialaste kohatasu küsimus. Samuti on päevakorral isolatsioonis ja distantsõppel viibivate koolilaste toitlustamise korraldamise küsimus.

Üldiselt jätkavad Narva lasteaiad praegu tööd. Viktoria Lutus selgitas, et lasteaiad töötavad kuni terviseameti ja valitsuse edasiste korralduste saabumiseni.

Korraldatud on mänguväljakute ja välitrenažööride desinfitseerimine.

Peale selle on ka Narva linnavalitsuse ametnikud ise lõpetanud külastajate vastuvõtu ning mõned neist töötavad nüüd kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles