Henrik Normanni vallutused Alutagusemaal

Põhjarannik
Copy
Henrik Normann külastas muu hulgas Iisaku kihelkonna muuseumi. Pildil koos muuseumi direktori Marika Oolbergiga.
Henrik Normann külastas muu hulgas Iisaku kihelkonna muuseumi. Pildil koos muuseumi direktori Marika Oolbergiga. Foto: Erakogu

ETV reisisaade "Reisile minuga" toob sel laupäeval televaataja taas Ida-Virumaale, kus näitlejast saatejuht Henrik Normann väisab Alutagusemaad Vasknarvast Mäetaguseni.

"Kui tahate jõuda Eestis mõnda paika, mis on kaugemal kui kauge, siis minge Vasknarvasse," kõlab saatemeeskonna soovitus.

"Ma olen oma esinemiste ja teatritööga paljudes Eestimaa kultuurikeskustes ära käinud, aga Vasknarva polnud varem sattunud. See Eesti-Vene piiril asuv küla oli omamoodi elamus," rääkis Henrik Normann.

Lubas presidendina tagasi tulla

Kauksis andis tuntud presidentide parodeerija lubaduse, et kui rannahoone valmis saab, aitab ta avamisel riigipeana linti lõigata. Mine tea, ehk kostitab Normann ka maailma parimate seenekotlettidega, mida ta õppis valmistama Kauksi puhkemaja perenaise Piret Talistu juhendamisel.

Vaata kolmandat reisisaadet Ida-Virumaast siit!

"Iisaku kihelkonna muuseumis õppisin selgeks poluverniku paela punumise ja seal saime aimu ka laulu " Ema süda" autori Robert Theodor Hanseni elust. Käies muuseumides, kus inimesed teavad kohalikku eluolu, oskad paika ka teise pilguga vaadata, kui lihtsalt omal käel läbi sõites," tõdes Normann.

Omal käel tuleks ta aga tagasi Mäetaguse mõisahotelli. "Keset metsa selline oaas oli suur üllatus. Tore õhtusöök ja perenaine ning spaa, mis pole ülerahvastatud. Tavaliselt lähed perega spaasse puhkama ja oled nagu loomaaias: mitte vesi ei mulise, vaid inimesed mulisevad. Mäetagusel on rahulik."

Ühest saatest sai kolm 

Sarja "Reisile minuga" režissöör Tiina Park tänas Ida-Viru turismiklastrit, kes oli Ida-Virumaal salvestatud saadete kavandamisel suureks abiks. Esialgu oli tal kavas teha reisisaade ainult Sillamäest.

"Kuna koostöö meiega sujus nii hästi, küsis Tiina Park meilt veel ideid, kus võiks filmida. Pakkusime välja suuremad piirkonnad − pruuni kulla maa ja Alutagusemaa −, et meie maakond saaks maksimaalselt kasu," rääkis Ida-Viru turismiklastri turunduse projektijuht Meelis Kuusk.

Ta lisas, et kuna Alutaguse rahvuspark on Eesti noorim, on see paljudel veel avastamata. "Kui näiteks Matsalu rahvuspargi puhul teatakse, mida oodata, siis Alutaguse on vähem tuntud. Samas on siin palju puutumatut loodust ja see on isolatsiooni ajal üks koht, mida avastada teisi inimesi kohtamata: 2+2 meetri asemel saab distantsi hoida 2+2 kilomeetrit," muheles ta.

Saade Alutagusemaast on ETV eetris laupäeval, 21. novembril kell 20.

Foto: EL
Foto: arenduskeskused.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles