Sillamäe rannapromenaad hakkab valmis saama

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Uus promenaad pole jalutuskäikudeks veel ametlikult avatud, kuid kõik on siin juba peaaegu valmis.
Uus promenaad pole jalutuskäikudeks veel ametlikult avatud, kuid kõik on siin juba peaaegu valmis. Foto: Olga Eskor

Sillamäe rannapromenaad, mille rajamisega on firma Nordecon tegelnud juba ligi aasta aega, on jõudnud valmimisjärku: juba detsembri alguses saavad linnaelanikud piki mereranda jalutuskäike teha ja ehitajate pingutusi hinnata. Investeeringute summa ulatub üle 4 miljoni euro, sellest 2,3 miljonit eraldas ettevõtluse arendamise sihtasutus ning ülejäänu tuli linnaeelarvest.

640 meetri pikkusel rannapromenaadil, mis ühendab kesklinna sadamaga, moodustades ühtse terviku kaks aastat tagasi rekonstrueeritud Mere puiesteega, on kolm silda: ehitajad rekonstrueerisid ühe vana silla ja ehitasid kaks uut. Püsti pandi seitsmemeetrine mitmetasandiline vaatetorn ning promenaadi äärtesse paigaldati puidust platvormid-terrassid, spordi- ja mänguväljakud ning suvelava.

Sillamäe linnavalitsuse info- ja turundusspetsialisti Olga Eskori sõnul on suveks plaanis promenaadile paigaldada ka väike kohvik või toidukioskid, kust saaks osta söögi- ja joogipoolist. Praegu otsivad linnavõimud selleks parimat lahendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles