Peaminister tuleb Ida-Virumaale koroonaviiruse ohjeldamise plaani arutama

Põhjarannik
Copy
Peaminister Jüri Ratas suhtles täna veebi vahendusel Ida-Viru omavalitsuste, päästeameti ja terviseameti esindajatega.
Peaminister Jüri Ratas suhtles täna veebi vahendusel Ida-Viru omavalitsuste, päästeameti ja terviseameti esindajatega. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Jüri Ratas sõidab reedel Ida-Virumaale, et arutada, kuidas toetada kohalikku kogukonda koroonaviiruse vastases võitluses.

Otsus külastada  Ida-Virumaad sündis kolmapäeva  veebi vahendusel toimunud nõupidamisel Ida-Virumaa omavalitsuste ning hädaabiteenuste ja terviseameti esindajatega, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. 

Nakatumistase 100 000 elaniku kohta on Ida-Virumaal tänase seisuga 808,9 ehk kaks korda kõrgem kui Harjumaal. Sillamäel on nakatumisnäitaja tõusnud juba üle tuhande.

Ida-Viru omavalitsuste ja terviseameti spetsialistide hinnangul on suurimaks murekohaks huviharidus, harrastussport ning võistlused siseruumides, sest just sealt on paljud haiguskolded alguse saanud. Samuti teeb murelikuks see, et inimesed käivad jätkuvalt kergemate haigussümptomitega tööl.

"Tegemist on piirkonnaga, kus kaugtöö tegemise võimalused ei ole nii laialdased, ja seetõttu on eriti tähtis, et töötajad ja tööandjad koostöös tagaksid viiruse leviku peatumise töökohtadel. Seda aitab saavutada kontaktide vähendamine nii töökohal kui ka eraelus. Tööandjate poolt on tähtis tagada, et tööl viibivad ainult terved töötajad ning töökohtadel on tagatud kõikide vajalike ohutusmeetmete rakendamine. Riik panustab sellesse omalt poolt võimaldades alates 1. jaanuarist saada haigushüvitist juba teisest haigusepäevast,“ sõnas peaminister.

Terviseamet tegeleb sellega, et tagada Narva haiglale ja Ida-Viru keskhaiglale, samuti terviseameti regionaalsele osakonnale lisapersonali ning parandada tervishoiuteenuste kättesaadavust.

Ida-Virumaal on tihendatud ka ametiasutuste ja kohalike omavalitsuste koostööd. Hoolekandeasutustel, mille personal ja kliendid on langenud haiguse ohvriks, on samuti võimalik saada täiendavat riigi abi nii personali kui ka isikukaitsevahendite osas.

Peaministri visiidi kava selgub neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles