Ida-Virumaa aasta äriteo auhinna pälvis metalliettevõte Fortaco

Põhjarannik
Copy
Fortaco pälvis aasta äriteo tiitli Narvas tootmise laiendamise eest.
Fortaco pälvis aasta äriteo tiitli Narvas tootmise laiendamise eest. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Ida-Virumaa tänavuse aasta äriteo tiitli pälvis metalliettevõte Fortaco Estonia OÜ Narvas asuva tootmise laiendamise eest. 

Konkursi ühe korraldaja, Eesti kaubandus-tööstuskoja Jõhvi esinduse juhataja Margus Ilmjärve sõnul on Fortaco Estonia OÜ näol tegemist tänapäevase ja kõrgtehnoloogilise ettevõttega, mis pöörab suurt tähelepanu robotiseerimisele ja automatiseerimisele. Ettevõttes on ligemale 500 töötajat, kelle palgatase on üldjuhul kõrgem kui mujal maakonnas.

"Ettevõte on sotsiaalselt tundlik ja panustab järelkasvu kasvatamisesse. Fortaco laiendab oma tegevust ning investeeris uutesse tootmispindadesse ja -seadmetesse, mis tõi kaasa üle 30 uue töökoha tekkimise Narvas," ütles ta. 

Maakonna aasta äriteo nominendid olid veel Ida-Virumaa turismiklaster küllakutsumise kampaania ja Apollo Grupp Jõhvis kino avamise eest. 

Lisaks aasta äriteole selgusid võitjad veel järgmistes kategooriates: OÜ Elvarem (Ida-Virumaa aasta väikeettevõte), OÜ Blueray (Ida-Virumaa aasta turismiettevõte), OÜ Merepargi Aparthotel (Ida-Virumaa aasta uustulnuk), SA Narva Muuseum (Ida-Virumaa aasta euroraha rakendaja), Toila vallavalitsus (Ida-Virumaa aasta ettevõtjate sõber) ja Seiklusmaa TV suvevideod (Ida-Virumaa aasta noorte ettevõtlik tegu).

Žürii otsusega sai eripreemia väljapaistva tegevuse eest tootmise arendamisel ja töökohtade loomisel OÜ Westaqua-Invest, mis toodab kvaliteetseid veepuhastussüsteeme Sillamäel ja Narvas.

Konkursile esitati kokku ligemale 70 ettevõtet, asutust ja isikut. Üks konkursi eestvedajaid, Ida-Viru ettevõtluskeskuse juhatuse liige Pille Sööt ütles, et tänavune kandidaatide ring oli väga mitmekesine. "Konkursile esitati ettevõtteid, eraisikuid ja vabaühendusi, kes tegutsevad eri valdkondades alates kaubandusest ning lõpetades meditsiini ja turismiga. Nominatsiooni said valitud eelkõige kandidaadid, kes on oma tegevusega panustanud just meie piirkonda ning laiendanud ja edasi arendanud oma tegevust Ida-Virumaal," sõnas ta. 

Konkurssi Ida-Virumaa ettevõtete tunnustamiseks korraldavad Ida-Viru ettevõtluskeskus, Eesti kaubandus-tööstuskoja Jõhvi esindus, Ida-Virumaa omavalitsuste liit, SA Ida-Viru Tööstusalade Arendus, Europe Directi Jõhvi teabekeskus ja Ida-Virumaa ajaleht Põhjarannik.

Ida-Virumaa 2020. aasta ettevõtlusauhindade võitjad ja nominendid

Aasta äritegu

Võitja: Fortaco Estonia OÜ  

Nominendid: Ida-Viru turismiklastri küllakutsumiskampaania ja Apollo kino avamine Jõhvis

Aasta ettevõtjate sõber

Võitja: Toila vallavalitsus

Nominendid: Olga Smirnova ja MTÜ Alutaguse Matkaklubi

Aasta euroraha rakendaja

Võitja: SA Narva Muuseum

Nominendid: OÜ Corrigo ja OÜ Eviss 

Aasta noorte ettevõtlik tegu

Võitja: Seiklusmaa TV suvevideod 

Nominendid: Jõhvi vene põhikooli projekt "Toila on Eesti pärl" ja Kohtla-Järve Järve kooli õpilane Lauri Väin

Aasta turismiettevõte

Võitja: OÜ Blueray

Nominendid: SA Narva Muuseum ja OÜ Franz Catering

Aasta uustulnuk

Võitja: OÜ Merepargi Aparthotel 

Nominendid: AS Eesti Vanglatööstus ja OÜ Catering Kene

Aasta väikeettevõte

Võitja: OÜ Elvarem 

Nominendid: AS Kiviõli Kaubahoov ja OÜ K1R

Eripreemia väljapaistva tegevuse eest tootmise arendamisel ja töökohtade loomisel 

OÜ Westaqua-Invest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles