Narva volikogu esimeheks sai uue koalitsiooni kandidaat Tatjana Stolfat

Põhjarannik
Copy
Narva linnavolikogu esimees Tatjana Stolfat.
Narva linnavolikogu esimees Tatjana Stolfat. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavolikogu valis uueks esimeheks novembris võimupöörde korraldanud uue koalitsiooni kandidaadi Tatjana Stolfati.  

Stolfati poolt hääletas 19 volikogu liiget. Üks saadik hääletas tema vastu, rikutud sedeleid oli kümme. Üks saadik puudus istungilt.

Stolfati valimine esimeheks näitas, et uue koalitsiooni hääled peavad, mis tähendab, et tänasel istungil peagi järgneval uue linnapea valimisel peaks vajalikul hääled saama ka Katri Raik. 

Keskfraktsiooni poolt esitas Tarmo Tammiste linnapea kandidaadiks Katri Raigi. Fraktsiooni Kodulinn Narva poolt seadis endine volikogu esimees Irina Janovitš meeri kandidaadiks endise linnapea Aleksei Jevgrafovi, kellest sai detsembri keskel Narva haigla tegevjuht. Janovitš põhjendas Jevgrafovi esitamist tema toetuseks kogutuyd 2858 narvalase allkirjaga. 

Volikogu istungil Stolfati esimehe kandidaadiks esitatud Katri Raik tõi esile, et põlise Narva inimesena on ta saanud suurepäraselt hakkama linna sotsiaalabikeskuse juhtimisega ja ta on pälvinud ka Eesti aasta sotsiaaltöötaja tiitli. "Tutvudes tema elulooga olin imestunud, kuidas üks naine niipalju jõuab," ütles Raik.

Stolfat on praegu parteitu, kuid kavatseb astuda Keskerakonda ja temast võib saada Yana Toomi asemel  ka erakonna Narva piirkonna esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles