Ida-Viru töötuse tase on tõusnud viimase kümne aasta suurimaks

Erik Gamzejev
Copy
Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk.
Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Alanud aasta esimese töönädalaga suurenes Ida-Virumaal töötute arv 262 võrra ning maakonna töötuse tase on tõusnud viimase kümne aasta suurimale tasemele. 

Kui eelmise aasta lõpus oli Ida-Virumaal registreeritud 8033 töötut, siis neljapäeva õhtuse seisuga 8295. Töötuse määr kerkis 13,6 protsendini, ilmneb töötukassa päevasest statistikast.

Ida-Virumaa tööpuuduse määr  on võrdluses teiste maakondadega ülekaalukalt Eesti suurim. Riigi keskmine näitaja on praegu 8,5 protsenti. 

Aasta tagasi oli Ida-Virumaal töötuid paari tuhande võrra vähem ja töötuse määr 10,1 protsenti.  

Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk märkis, et viimati oli Ida-Virumaal töötuse määr nii suur masu ajal 2011. aastal. Ta märkis, et uue aasta esimestel nädalatel on uute töötute lisandumine olnud tavapärasest suurem igal aastal, aga sel aastal on see olnud veelgi tuntavam. "Uute töötute seas on palju neid, kes olid tähtajalise lepinguga tööl aasta lõpuni ja nüüd nendega enam uut lepingut ei sõlmita," sõnas ta.

Teelahki sõnul ei ole praegu maakonnas ühtegi suuremat koondamist. Töötuid tuleb juurde igast valdkonnast, sugugi mitte ainult turismist, mis on piirangute tõttu kõvasti kannatanud. 

Ida-Virumaa tööpuuduse tõusu on lisaks koroonaepideemiale mõjutanud ka rohepöördest tingitud töökohtade koomaletõmbamine põlevkivitööstuses.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles