Kohtla-Järve hooned kaunistatakse linna juubeliks grafitiga

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järvel Kalevi 16 paikneva kaupluse sein köidab pilku juba kaugelt. Selle on kaunistanud kunstnik Liisi Grünberg.
Kohtla-Järvel Kalevi 16 paikneva kaupluse sein köidab pilku juba kaugelt. Selle on kaunistanud kunstnik Liisi Grünberg. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Tänavakunstifestival "Rural Urban Art" naaseb eeloleval suvel taas Kohtla-Järvele: kunstnikud ehivad viis-kuus Järve ja Ahtme linnaosas paiknevat objekti linna 75. aastapäevaks grafitiga.

Kohtla-Järve linnavalitsuse kultuuri ja spordi peaspetsialist Kristiine Agu ütles, et mullune koostöökogemus tänavakunstifestivaliga "Rural Urban Art" oli edukas ning seetõttu otsustati alustatut jätkata. Professionaalide maalitud taiesed kaunistavad kahtlemata linnamaastikku ning neist saab meeldiv kingitus Kohtla-Järve juubeliks. Suveni on veel palju aega, kuid ettevalmistused on juba alanud.

"Arutasime korraldajatega tulevase lepingu üksikasju," kommenteeris Agu. "Festival toimub 14.-19. juunini ning sellest võtavad osa kuulsad Eesti kunstnikud, aga ka kunstikoolide õpilased ja lihtsalt kunstihuvilised. Objekte juba kooskõlastatakse arhitektidega, kuid täpseid aadresse ei oska ma esialgu öelda. Üks idee on kaunistada ühe Ahtme viiekorruselise maja otssein. Muidugi tehakse seda kokkuleppel korteriühistuga ja kõik kulud kannab linn."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles