Riigi sünnipäev koroonaga: omavalitsuste üritused löödi sassi

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Traditsiooniliselt on 24. veebruaril Valastele pidulikule lipuheiskamisele kogunenud rohkelt rahvast. Tänavu on inimesi ilmselt oluliselt vähem, sest ka näiteks rahvast kohale toovaid eribusse sel korral pole.
Traditsiooniliselt on 24. veebruaril Valastele pidulikule lipuheiskamisele kogunenud rohkelt rahvast. Tänavu on inimesi ilmselt oluliselt vähem, sest ka näiteks rahvast kohale toovaid eribusse sel korral pole. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Virumaa omavalitsused tegid sel nädalal kiirelt ümberkorraldusi vabariigi aastapäeva pidustustes, kui valitsus teatas järgmisel nädalal rakenduvatest uutest piirangutest.

Jõhvi plaanis eeloleval nädalal korraldada kontserdimajas traditsioonilise piduliku kontsertaktuse, peaesinejaks Ott Lepland. Pärast valitsuse otsust seada 50protsendilise täituvuse ning 200 osaleja piirang siseruumide üritusele, otsustas vallavalitsus ürituse hoopis ära jätta. "Meil oli see üritus plaanitud 400 inimesele. Leidsime, et pole mõtet kutsuda pidulikule üritusele kokku käputäis inimesi − see oleks piinlik,"  sõnas vallavalitsuse haridus-, kultuuri- ja spordinõunik Maria Laanemäe. Üritusel pidi üle antama ka valla aukodaniku tiitel, kuid selle mure murdis neljapäeval volikogu, kes ei suutnud aukodanikku valida. Laanemäe arvas, et üritus toimub hiljem, kui koroonaolukord leeveneb, ning siis saab üle anda ka valla raemedalid. 

Väliüritused toimuvad 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles