Vladimir Všivtsev: mul on rõõm, et näen spordiradadel üha rohkem inimesi

Erik Gamzejev
Copy
Vladimir Všivtsevi sõnul leiab üha rohkem inimesi spordi harrastamisega oma elus uue õnnefaktori.
Vladimir Všivtsevi sõnul leiab üha rohkem inimesi spordi harrastamisega oma elus uue õnnefaktori. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Teisipäeval, kui presidendi kantselei tegi teatavaks tänavused teenetemärkide kavalerid, toimetas üks nendest, Vladimir Všivtsev, ehitustarve rendifirmas, et hankida piirdeaedu vabariigi aastapäeval Äkkekülas tervisespordikeskuses toimuva traditsioonilise Narva suusasõidu jaoks. 

"Selle suusasõidu eesmärk on inimesi õue tuua ja ühtlasi tähistada vabariigi aastapäeva," sõnas ta, märkides, et presidendilt teenetemärgi pälvimine on  tunnustus kogu tema meeskonnale ning tegevusele, mida nii Narvas kui ka mujal koostöös Eesti terviseradade ja teiste koostööpartneritega on tehtud, et innustada inimesi tervisespordiga tegelema.

Vladimir Všivtsev ehk lihtsalt Vova, nagu teda spordiringkondades teatakse, hüppas 15aastase Narva poisina täiesti tundmatus kohas vette, kui läks tubli noore laskesuusatajana eesti keelt oskamata Otepääle Audentese spordikooli õppima. Ainuüksi iganädalased ümberistumistega bussisõidud kestsid kaheksa tundi. "Pidin hakkama saama ja välja ujuma. Nüüd tänu sellele oskan eesti keelt ja mul on väga palju sõpru igas Eesti nurgas. Ei tule karta, et ei saa hakkama. Tuleb julgemalt tegutseda," on ta öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles