Heidi Uustalu kartis esiti, et midagi hullu on juhtunud

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Heidi Uustalu sõnul oli seekordne vabariigi sünnipäev temale teistsugune, aga seda sugugi mitte koroonaviiruse pärast.
Heidi Uustalu sõnul oli seekordne vabariigi sünnipäev temale teistsugune, aga seda sugugi mitte koroonaviiruse pärast. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui Heidi Uustalu teisipäeva hommikul internetis Pirita majandusgümnaasiumile "Ettevõtliku kooli" baaskoolitust tegi, hakkas tema hääletule režiimile pandud mobiiltelefoni ekraan aina ärevamalt helendama.

"Ühtäkki nägin, et lähedased hakkasid järjest helistama, ja kuna ilmaolud olid nii halvad, mõtlesin, et ehk on midagi juhtunud," rääkis presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvinud haridusprogrammi "Ettevõtlik kool" arendusjuht, endine Kiviõli I keskkooli direktor Heidi Uustalu. Siis helistas talle tööandja ning kui Uustalul tund lõppes, otsustas ta, et helistab kõigepealt tagasi tööandjale. "Tema soovis mulle palju õnne ja mina vastasin, et aitäh, ja küsisin, mille puhul. Kas vabariigi aastapäeva puhul? Siis tööandjalt niimoodi saingi teada," jutustas Uustalu, kuidas rõõmus teade temani jõudis.

"See oli küll nagu välk selgest taevast, emotsioonid on laes ja praegu räägingi vaid emotsioonide mõjul," rääkis staažikas pedagoog ja koolijuht, kes sai enam kui aasta tagasi üle Eesti tuntuks sellega, et kohalik võim tagandas ta poliitilistel põhjustel koolijuhi ametist, mis tõi endaga kaasa Kiviõli koolipere ja kogukonna, aga ka Eesti avalikkuse võimsa toetuslaine, millele järgnes Lüganuse toonase vallavõimu mahavõtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles