Õiguskantsler leidis, et Toila valla huvitegevuse toetamise kord on diskrimineeriv

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Õiguskantsler Ülle Madise ootab, et Toila vald kohtleks kõiki oma teistes omavalitsustes huviharidust saavaid lapsi võrdselt.
Õiguskantsler Ülle Madise ootab, et Toila vald kohtleks kõiki oma teistes omavalitsustes huviharidust saavaid lapsi võrdselt. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Õiguskantsler Ülle Madise pöördus Toila vallavolikogu poole palvega muuta laste huvitegevuse toetamise korda, mis võimaldaks seda saada ka juhul, kui laps asub teise omavalitsuse huvikooli õppeaasta keskel. 

Õiguskantsleri poole pöördus lapsevanem murega, et tema Toila vallas elav laps soovis asuda õppima Jõhvi muusikakooli, kuid Toila vald ei olnud nõus katma tema muusikakooli õppekulusid. Vald põhjendas keeldumist sellega, et vanem jäi oma sooviavaldusega hiljaks. Samas polnud inimestele teatatud, mis tähtajaks tuleb vallavalitsusele oma soovist teada anda. Jõhvi muusikakool kinnitas, et oli valmis last vastu võtma 1. novembrist 2020.

"Väärib tunnustust, et Toila vald toetab laste osalemist teiste kohalike omavalitsuste huvikoolides. Selleks, et teie valla elanikud teaksid, millal tuleb toetust taotleda ja mis tingimustel toetust saab, palun Toila vallavolikogul määrata toetuse andmise reeglid," kirjutas Madise. Tema sõnul nõuab kohaliku omavalitsuse korralduse seadus läbipaistvate reeglite kehtestamist ka selle tõttu, et tegemist on maksumaksja raha arvel antava toetusega, mida tuleb anda selgetel võrdsetel alustel. "Palun volikogul kaaluda toetuse võimaldamist ka juhul, kui õpilane asub huvikooli õppima õppeaasta keskel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles