Riik peatas Kohtla-Järve 17miljonilise bussiveohanke

Erik Gamzejev
Copy
Augusti lõpus lõppeva kaheksa-aastase lepingu alusel on Kohtla-Järve linnaliine teenindanud ATKO bussid.
Augusti lõpus lõppeva kaheksa-aastase lepingu alusel on Kohtla-Järve linnaliine teenindanud ATKO bussid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Riigihangete vaidlustuskomisjon peatas Kohtla-Järve järgneva kümne aasta avaliku bussiliiniveo hanke, mille eeldatav maksumus ulatub üle 17 miljoni euro.

Vaidlustuskomisjon peatas hanke läbiviimise viimased kaheksa aastat Kohtla-Järvel ühistransporditeenust osutava ASi Atko Bussiliinid taotlusel. Bussifirma leidis, et hankedokumendid ei vasta riigihanke korraldamise põhimõtetele, on liiga koormavad, ei ole läbipaistvad ja takistavad pakkumise esitamist ning ei võimalda võrdsetel alustel oma huve kahjustamata osaleda hankemenetluses. 

Kohtla-Järve linnavalitsus ei pidanud hanke peatamist põhjendatuks, kuid komisjon asus Atko Bussiliinide poolele, öeldes, et hange tuleb peatada nii pakkujate kui ka tellija huvides. "Riigihanke peatamata jätmisel kaasnevad õigusvastaste tingimuste korral vaidlustajale kulud seoses pakkumuse esitamisega ja hankijale kulud uue riigihanke korraldamisega," põhjendas komisjon oma otsust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles