Kohtla-Järve prügihanke võitnud Ekovir virutas konteinerite rendihinnad lakke

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Uue hinnakirja järgi Kohtla-Järvel mitu korda tõusnud jäätmemahutite renditasu ei pruugi siiski esialgu nii üüratu olla, sest jäätmeveofirma lubab hinnapoliitika üle vaadata.
Uue hinnakirja järgi Kohtla-Järvel mitu korda tõusnud jäätmemahutite renditasu ei pruugi siiski esialgu nii üüratu olla, sest jäätmeveofirma lubab hinnapoliitika üle vaadata. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

OÜ Ekovir, kes võitis Kohtla-Järvel korraldatud prügiveohanke, kuna pakkus madalaimat jäätmeveo hinda, šokeeris linnaelanikke uue hinnakirjaga, kus konteinerite rendi tasu on tõstetud sadu protsente. Prügifirma kinnitab, et kaalub hinnakirja ülevaatamist. 

"Tundub, et see ongi selline nõks neil, et prügiveole pakkuda odavamat hinda, et konkurss ära võita ülejäänud teenusele hinda juurde kruttides," ütles Kohtla-Järve Outokumpu 15. maja ühistu esimees Harri Vares. Tema juhitav ühistu on Kohtla-Järvel eriline. See on linna üks suuremaid maju, millel on 12 sissekäiku ning seega ka sama palju 800-liitriseid jäätmemahuteid. Kui siiani maksis sellise mahuti rentimine ühistule kuus 5,28 eurot, siis uue hinnakirja järgi on maksumus 19.20. Võrdluseks: sama suure mahuti nelja korra tühjendus maksaks kokku 19 eurot ehk vähem kui kuu rent. 

Ühistud kratsivad kukalt 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles