Algab Kohtla-Järve Kalevi tänava rekonstrueerimise teine etapp

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kalevi tänava seni renoveerimata lõik tehakse samuti korda.
Kalevi tänava seni renoveerimata lõik tehakse samuti korda. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sellest nädalast läheb lahti Kohtla-Järve Kalevi tänava rekonstrueerimise teine etapp, mistõttu on liikluskorralduses oodata muudatusi. Ligikaudu 750 meetri pikkuse lõigu peavad ehitajad valmis saama suve lõpuks.

Alates kolmapäevast on Kalevi tänava lõik osaliselt suletud ning läbisõit on lubatud ainult ühissõidukitele ja kohalikele elanikele. 26. aprillist aga suletakse seal liiklus täielikult − algavad aktiivsed kaevetööd. Kohtla-Järve abilinnapea Deniss Veršinini sõnul hakkavad ühissõidukid liikuma tõenäoliselt mööda Uus-Tehase ja Järveküla teed, ent liiklusskeem on asjaomaste asutustega endiselt kooskõlastamisel ja avaldatakse lähipäevil linna kodulehel.

Veršinin rõhutas, et valitsus eraldas selle tee rekonstrueerimiseks kriisiperioodil majanduse elavdamise fondist miljon eurot, ülejäänud raha − rohkem kui 400 000 eurot − tuleb linnaeelarvest. Tööd teeb ära Tartu firma Teearu Grupp, kes võitis riigihankekonkursi hinnapakkumisega 1 426 970 eurot (ilma käibemaksuta).

Selle hankega on ette nähtud kahe teelõigu rekonstrueerimine: Kalevi tänava 25. maja juurest, kus tööd lõpetati eelmisel aastal, kuni Circle K tanklani ning Järveküla tee ja Kalevi tänava ristumiskoha ning Vironia kaubanduskeskuse vahele jääv lõik − osa, mis rekonstrueerimise esimeses etapis lõpetamata jäi. 

"Esialgsete eelduste kohaselt pidi Kalevi tänava rekonstrueerimine kestma aasta lõpuni, ent kuna ettevalmistused olid tehtud ja konkurss lõppes edukalt, saame alustada varem. Ning järelikult ka lõpetame varem," on abilinnapea rahul. "Selle projekti kõige keerulisem osa on Olevi ja Kalevi tänava ristumissõlm, kus on kavas korraldada ringliikus. Sealt läheb läbi palju erisuguseid kommunikatsioone."

Kalevi tänava esimese osa rekonstrueerimisse investeeriti 2019. aastal ligikaudu 1 250 000 eurot. Kapitaalremondi läbis üle 600 meetri pikkune lõik ning Järveküla tee ja Pärna tänava ristumiskohale rajati kaks ringristmikku. Pärast rekonstrueerimise teise etapi lõppu omandab üks linna peamisi tuiksooni sootuks uue ilme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles