Peaminister uurib Ida-Virumaal, miks vaktsineerimine ei edene ja rohepöördega seotud meeleolusid

Erik Gamzejev
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Peaminister Kaja Kallas püüab täna Ida-Virumaal aru saada, miks edeneb maakonnas vaktsineerimine aeglasemalt kui mujal Eestis ja millised on rohepöördega seotud meeleolud. 

Kaja Kallas ütles, et tänastel kohtumistel keskendub tal kahele suurele teemale. "Esiteks kogu vaktsineerimise korraldus Ida-Virumaal, kuna siin on hõlmatus madal. Teiseks kõik, mis seondub rohepöörde ja põlevkiviga. Soovin saada tunnetust, mida saaks teha paremini," ütles ta reede hommikul enne sisenemist Ida-Viru keskhaiglasse. 

Kui Eestis keskmiselt oli neljapäeva hommikuks vaktsineeritud 24,3, siis Ida-Virumaal 15,9 protsenti elanikest.

Peaminister kohtub reedel Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühingu liidritega, Narva linnajuhtidega, Viru Keemia Grupi juhtkonnaga ja Ida-Virumaa Ettevõtluskeskuse töötajatega. 

Kaevurite ja energeetikute ametiühingu juht Marina Lukjanova sõnas, et kohtumisel soovib ta saada peaministrilt selgust, millised on praegu põlevkivitööstuses ametis olevate tuhandete inimeste tulevikuväljavaated. Tema sõnul oli Eesti Energia rohepöörde tagajärjel eelneval kahel aastal Ida-Virumaal sunnitud kaotama ligemale 1700 hea palgaga töökohta. "Meid huvitab, kuidas saab riik neid inimesi aidata," ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles