VIDEO Politsei nabis Kohtla-Järvel kinni neli narkoäris kahtlustatavat meest

Põhjarannik
Copy
Foto: Pilt videost

Politsei pani Kohtla-Järvel käed raudu neljal mehel, kellel lasub narkoäri kahtlus.

18. aprillil pidasid politseinikud koos kiirreageerijatega Kohtla-Järvel kinni 26aastase mehe, kellelt  leiti ligi 120 grammi kokaiini ja 190 grammi kanepit.

Mõned päevad hiljem korraldatud politseioperatsiooni käigus pidasid politseinikud kinni narkootikumide käitlemises kahtlustatavad 34- ja 49aastased mehed ja autojuhi, kes transportis narkootikume. Läbiotsimise käigus leidsid politseinikud üle ühe kilogrammi kanepit ning 400 grammi amfetamiini. 

Politsei poolt jagatud videolõigus on näha, kuidas politseinik tõmbab öises linnas ühe kahtlusaluse autost välja, surub ta kõhuli asfaldile ja paneb käed raudu. 

Viru Maakohus rahuldas prokuratuuri taotluse ning 26-, 34- ja 49aastased mehed võeti vahi alla. 34aastast meest on eelnevalt juba karistatud samalaadse teo eest.

Kahe kinnipidamise ajal leidis politsei ka üle 4500 euro sularaha, mille puhul on alust arvata, et tegemist on kriminaalsel teel teenitud rahaga.

Jõhvi politsei juhtivuurija Maarja Jaani sõnul pöörab politsei erilist tähelepanu nii-öelda esmatasandi narkodiileritele, kelle kaudu uimastid vahetult tarvitajateni, sealhulgas alaealisteni jõuavad. "Meie eesmärk on narkootikumide pakkumust vähendada, et tarvitajal oleks raskem aineid tänavalt kätte saada,” kinnitas Jaani.

Tema sõnul mõjutab narkootikumide müük otseselt kuritegevust kogu piirkonnas, sest narkootikumide tarvitajad panevad sageli toime vargusi, ohustavad liiklust sõites narkojoobes ja panevad toime muid õigusrikkumisi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles