VIDEO Politsei rammis tagajamise lõpetamiseks Kohtla-Järvel kihutanud noorukeid täis sõiduautot

Põhjarannik
Copy
Foto: Pilt videost

Politsei jälitas laupäeva õhtul ligemale kümme kilomeetrit peatumismärguannet eiranud kihutavat sõiduautot, mille peatamiseks tuli seda Kohtla-Järvel kultuurikeskuse juures rammida. Vigastada keegi ei saanud.

Politseipatrull sai laupäeval kella 19 ajal teate, et Kohtla-Järve poole liigub Jõhvi suunast sõiduauto Mitsubishi Colt, milles on kamp alaealisi. Patrull jõudis autoni kõrvalteel Täkumetsa küla juures, ent selle juht eiras peatumismärguannet ning jätkas sõitu Peeri küla suunas. Kiirus ulatus kohati 130 km/h ja manöövrid toimusid kiirusel ligikaudu 100 km/h. 

Peeri küla juurest sõitis jälitatav auto Lõuna mikrorajooni kaudu sisse Kohtla-Järve linna. Edasi jätkus põgenemine politseiauto eest mööda Kalevi tänavat ja Keskalleed, mis on linna peatänavad ja kus on ka ohtralt jalakäijate ülekäiguradasid. 

Esmalt sõitis Mitsubishi Kohtla-Järve kultuurikeskuse ette ja tegi tiiru ümber purskkaevu. Seejärel rammis politseiauto Mitsubishit esimest korda, mille järel see aga kiirendas, pööras Torujõe tänavale ja sealt kultuurikeskuse taha viiva parkla suunas. Enne parklat rammis politseiauto tagaaetavat auto teist korda ja tugevamini. Autol paiskus külg ette ja põrkudes üle äärekivide jäi see haljasalal seisma. Sõidukijuht pani pargi suunas jooksu, kuid politseinikud pidasid ta kinni. 

„Roolis istus 23-aastane mees, kes on politseile varasemast tuttav. Mees oli kaine, kuid tal puudub juhtimisõigus. Peale tema oli autos neli alaealist: kaks 16-aastast noormeest ning 15- ja 17-aastane neiu,“ sõnas Ida prefektuuri operatiivjuht Andreas Kliimant.

Noortest kolm olid kained ja üks tarvitanud alkoholi. Alaealised anti üle vanematele ja alkoholijoobes noorele koostati protokoll.

Sündmuskohale jõudnud kiirabi vaatas noored üle ja keegi vigastada ei saanud. 23-aastase mehe juhitud Mitsubishi ja patrullauto Škoda said rammimise tagajärjel kahjustada.

„Kahjuks näeme aeg-ajalt ikka, kuidas politsei eest proovitakse ära põgeneda. Samas ei mõisteta, et otsusega tehakse olukord hullemaks ning autot suurtel kiirustel ja kogemusteta juhtides põhjustatakse liiklusohtlikke olukordi, mis võivad lõppeda kurvalt nii talle endale, teistele sõidukis olijatele, kõrvalistele liiklejatele või politseinikele,“ sõnas Kliimant.

„Sel korral läks kõik hästi ja keegi vigastada ei saanud, ent õnnele ei tohi loota, kui mängus on elud. Juhtimisõiguseta juht ei tohiks esiteks üldse autorooli sattuda ning kui mingil põhjusel ta seda teeb, tuleb tal uuesti küsida, kas ta soovib enda südametunnistusele võimalikke traagilisi tagajärgi. Politseinike kogemus näitab, et taolised juhid tabatakse alati ja teo eest tuleb vastutada seadusega ette nähtud korras, mis noore inimese jaoks jätab märgi terveks eluks,“ lisas Kliimant.

Politsei pidas 23-aastase noormehe kinni väärteomenetluse käigus ning juhtunu täpsemate asjaolude selgitamiseks kestavad veel menetlustoimingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles