Toila vallas stardib noorte võistlussari, kus saab mõõtu võtta ka ekstreemspordis

Põhjarannik
Copy
Üks suvise võistlussarja etapp toimub Toila pumptrack'il ja sinna on kaasatud ka ekstreemspordi ühing Keerdtrepp, nagu ka pumptrack'i avamisel mullu suvel.
Üks suvise võistlussarja etapp toimub Toila pumptrack'il ja sinna on kaasatud ka ekstreemspordi ühing Keerdtrepp, nagu ka pumptrack'i avamisel mullu suvel. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Pühapäeval, 6. juunil saab avapaugu Toila valla viieosaline võistlussari, milles osalemine on noortele tasuta.

Esimene osavõistlus on rattaralli 6. juunil Voka spordihoone juures. Suve jooksul võistlevad noored veel jooksmises, orienteerumises, purjetamises ja ekstreemspordis.

"Sarja üldarvestuses läheb kirja kolm paremat ala, sest purjetamine ja ekstreemsport on sellised, millega igaüks ei tegele või ei suuda tegelda," ütles sarja korraldaja, Toila spordi- ja kultuurikeskuse spordispetsialist Andrus Lehismets, lisades, et rattaralli, jooksmine ja orienteerumine on siiski kõigile jõukohased.

Purjetamise ja ekstreemspordi lisas Lehismets võistlussarja põhjusel, et Toilas on aastaid toimunud purjetamise trennid ning eelmisel suvel valmis Toila pumptrack, luues head tingimused ekstreemspordi harrastamiseks.

"Toila pumptracki' avamisel korraldas (ekstreemspordi ühing) Keerdtrepp väikese võistluse ja osalejaid oli hästi palju. 1. augusti võistluse eel teeb Keerdtrepp demosõidu ja töötoa ning on ka žüriis. Sel juhul on noortel ka mingi väljund, et nad lihtsalt ei harjuta, vaid saavad päriselt auhindu ja natukene tunnustust," selgitas Lehismets.

Purjetamisvõistlusel osalemine eeldab kogemust. "Me ei saa saata last merele, kui ta pole kordagi purjetamas käinud," põhjendas Lehismets.

Sarja korraldajad peavad arvestust eraldi tüdrukute ja poiste vanuseklassides. Üldautasustamine on kavas viimasel osavõistlusel 28. augustil Toila laululaval. Osaleda võib ka üksikutel etappidel.

Toila võistlussari oli üks kuuest projektist, mis sai Swedbanki noorte liikumis- ja spordiprogrammi toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles