Maakonnalehtede velotuur jõudis Jõhvi

Põhjarannik
Copy
Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba jõudis velotuuri teatepulgaga kolmapäeva õhtul Jõhvi muusikaväljakule ja andis selle üle Põhjarannikule.
Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba jõudis velotuuri teatepulgaga kolmapäeva õhtul Jõhvi muusikaväljakule ja andis selle üle Põhjarannikule. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Esmaspäeval Pärnust alanud Eesti maakonnalehtede velotuur jõudis kolmapäeva õhtul Jõhvi.

Põhjarannik võttis Pärnu Postimehe 164. sünnipäeva puhul sõidetava Eesti maakonnalehtede velotuuri teatepulga ehk GPS-seadme Tartu Postimehelt üle muusikaväljakul Kaljo Kiisa kuju juures. Kiisk näitab käega Rakvere poole, kuhu velotuur neljapäeval ka suundub. 

Koos kaaslastega jalgrattaga Jõhvi jõudnud Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba ütles, et selline üle-eestiline rattasõit ühendab maakonnalehti ja annab uue emotsiooni. "Selline väike lõõgastus igapäevatööde keskel on praegusel ajal väga asjakohane," ütles ta.

Raba märkis, et temale oli etapp Mustveest Jõhvi meeleolukas. "Sain sel aastal esimese suutäie rääbist ja hapukurki. Minu jaoks oli elus esimene kord ronida Iisaku vaatetorni tippu. Kaaslastele sai juba lubatud, et õhtul tuleb kodus naisele rääkida, et kui sel suvel peaks aega jääma, siis Ida-Virumaa reis tuleb ära teha," ütles ta.

Velotuuril kolme päevaga 300 kilomeetrit läbinud Postimehe pildipanga Scanpix Baltics juhatuse liige Art Soonets tundis kahju, et peab töökohustuste tõttu edasisest sõidust loobuma. "Tegelikult tahaks seda etappi Jõhvist Rakveresse ka sõita, see on kindlasti väga kihvt," ültes ta. 

Põhjaranniku rattameeskond, kuhu kuuluvad toimetusest Matti Kämärä, Erik Kalda ja Erik Gamzejev ning Ida-Virumaa turismiklastri juht Kadri Jalonen ja üks Ida-Virumaa jalgrattaharrastajate eestvedajaid Hardi Raiend, asub Rakvere suunas teele neljapäeval kell 10 Jõhvi keskväljakult. 

Teekonnal on muu hulgas kavas läbida Kohtla-Järve linna ja põhjaranniku külasid. Rakveres võtab teatapulga üle Virumaa Teataja. Sealt edasi kulgeb sõit Paide kaudu Tallinna. 

Sõitjate teekonnal saab silma peal hoida kaardirakenduse abil. 

Ratturite seiklused, fotod põnevatest peatuspaikadest saavad kiirelt kirja tuuri otseblogisse. 

Tagasi üles