Narva haigla paneb käima vaktsineerimisbussi

Ilja Smirnov
Copy
Narva haigla vaktsineerimisbuss.
Narva haigla vaktsineerimisbuss. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnas ja selle ümbruses hakkab liikuma vaktsineerimisbuss, et kaitsesüsti kättesaamine inimestele võimalikult lihtsaks muuta.

Narva haigla vaktsineerimisbuss suundub esimesele reisile kolmapäeval, 28. juulil ning seisab kella 10-18 Prisma parklas. Järgmisest päevast esimese poole veedab buss Peetri platsil ja teise poole Joaorus linnaranna lähedal.

Reedel, 30. juulil jõuab buss Kudruküla suvilate ja aiamaade rajooni, seistes kuni õhtuni Baltika aiandusühistus kaupluse kõrval oleval platsil.

Laupäeval, 31. juulil suundub vaktsineerimisbuss kuurortlinna Narva-Jõesuusse. Seal on vaktsineerimiskohaks Coopi kaupluse juures olev territoorium.

Infot vaktsineerimisbussi peatuste kohta uuendatakse Narva haigla veebilehel narvahaigla.ee igal nädalal.

Narva haigla juhatuse liige Ago Kõrgvee loodab, et narvalased ilmutavad uue vaktsineerimisvõimaluse vastu aktiivset huvi. Seni oli vaktsineerimisbuss käigus Viljandi haiglal ning hiljuti käis see ka Sillamäel. Ent nende bussi näol on tegemist spetsialiseeritud meditsiinisõidukiga, Narva haigla aga rendib ja kohandab selleks tavalise bussi.

Bussis pakutakse vaktsineerimiseks Pfizeri vaktsiini. Teise doosi saamiseks lepitakse kokku Narva haigla statsionaarse vaktsineerimiskeskuse külastusaeg. Jansseni üheannuselist vaktsiini on Eestis väga vähe ning seda Narva vaktsineerimisbussis saada ei ole.

Narvas kulgeb vaktsineerimine endiselt keskmises tempos: 200 kaitsesüsti päevas. Narva haigla vanemõe Natalja Metelitsa sõnul käivad inimesed praegu peamiselt teist vaktsiinidoosi saamas.

Ta loodab, et vaktsineerimisbussi käimapanek innustab end vaktsineerima ka neid inimesi, kes selle sammu vajalikkuses seni veel kahelnud on.

Eelmisel nädalal avas Narva haigla lisaks alalisele vaktsineerimiskeskusele kultuurimajas Rugodiv veel ühe punkti, kus saab end vaktsineerida ilma eelregistreerimiseta. Esimese kahe päeva jooksul käis end seal vaktsineerimas 153 inimest, neist 34 nooremad kui 18aastased. Üldiselt aga on vaktsineeritud noorte osakaal Narvas esialgu väike − seitse korda väiksem kui Tartus.

Linnapea Katri Raigi sõnul on Narvas augustikuusse planeeritud palju festivale ja muid üritusi, ent seni ei ole otsustatud, kuidas neid praeguses olukorras läbi viia. Teadaolevalt on suviste suursündmuste järel nakatumisnäitaja teistes Eesti suuremates linnades pidevalt kasvanud.

26. juuli seisuga on Narvas 14 päeva jooksul koroonaviirus diagnoositud 32 inimesel. Narva haiglas viibib statsionaarsel ravil kaks koroonapatsienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles