Ida-Viru noorte vaktsineeritus on väga madal, koolide juhid kutsuvad üles süstima

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järve koolijuhid, kutsuvad üles vaktsineerima, et septembris ei peaks uut õppeaastat alustama taas distantsõppega.
Kohtla-Järve koolijuhid, kutsuvad üles vaktsineerima, et septembris ei peaks uut õppeaastat alustama taas distantsõppega. Foto: Kuvatõmmis / Põhjarannik

Kohtla-Järve gümnaasium avab järgmisel nädalal vaktsineerimispunkti ning linna koolijuhid julgustavad Ida-Virumaa õpilasi ja ka täiskasvanuid koroonaviiruse eest kaitsvat süsti tegema.

Vaktsineerimispunkt  on koolimajas avatud esmaspäevast reedeni kella 9-15. Eelregistreerimiseta vaktsineerimise viivad läbi Ida-Viru keskhaigla meedikud ja valida saab Pfizeri ja Moderna vaktsiini vahel.

Ida-Virumaal elavate 12-18aastate noorte vaktsineerituse tase on seni mitu korda väiksem, kui nende eakaaslastel mujal Eestis. 

Et uus õppeaasta mööduks koolimajades ja õpilasi poleks vaja suunata distantsõppele, tuleb igaühel anda oma panus ja lasta end vaktsineerida, märgivad kõik Kohtla-Järve koolide juhid ühispöördumises. "End vaktsineerides hoiame ühiskonna tervena - ei levita haigust ega haigestu ka ise. See on parim, mida saame teha üksteise, oma koolipere, pere ja kogu ühiskonna jaoks," märgivad seitse koolijuhti.

Nad toovad esile, et kuna vaktsiin hakkab toimima kaks nädalat pärast kaitsepookimist, siis on just praegu vaktsineerides võimalik saavutada kooliaasta alguseks kaitsevõime.

Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur märkis, et kuigi koolimajas avatakse vaktsineerimispunkt eelkõige selleks, et suurendada vaktsineeritute osakaalu Kohtla-Järve õpilaste ja koolitöötjate seas, on sinna oodatud kõik inimesed alates 12. eluaastast.

Tema sõnul ollakse koolimajas valmis vaktsineerima kuni 200 inimest päevas. "Aga oleme õnnelikud iga inimese üle, kes tuleb sinna ja aitab meil jõuda turvalisema elu poole," ütles ta.

Aguri sõnul ei oska ta öelda, kui suur on praegu vaktsineeritute osakaal Kohtla-Järve gümnaasiumi õpilaste seas, sest alaealiste kaitsepookimine algas alles pärast õppeaasta lõppu. Kooli töötajatest on tema teada vaktsineeritud üle 70 protsendi.

Ida-Virumaa jääb vaktsineeriute osakaalu poolest endiselt teistest maakondadest maha. Kui Eestis keskmiselt on vähemalt ühe vaktsiinisüsti saanud 47 protsenti kõigist elanikest, siis Ida-Virumaal 34,3 protsenti.

Eriti madal on võrreldes muu Eestiga vaktsineeritute osakaal Ida-Viru noorte seas. 16-17aastastest on Ida-Virumaal esimese süsti saanud vaid 16,3 protsenti, Eestis keskmiselt 39,3 protsenti. 12-15aastaste seas on Ida-Virumaal aga vaktsineeritud 7,6 ja Eestis keskmiselt 22,1 protsenti.

Kohtla-Järve gümnaasiumi hoones Pärna tänaval on võimalik järgmisel nädalal end eelregistreerimata vaktsineerida.
Kohtla-Järve gümnaasiumi hoones Pärna tänaval on võimalik järgmisel nädalal end eelregistreerimata vaktsineerida. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles