VIDEO ⟩ Narva linnuses algas festival Station Narva (1)

Põhjarannik
Copy
Tänasest saavad suurematest sündmustest osa vaid nakkusohutust tõendavad külastajad
Tänasest saavad suurematest sündmustest osa vaid nakkusohutust tõendavad külastajad Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Narva linnuses algas reede õhtul linnakultuuri- ja muusikafestival Station Narva. 

Linnuses asuvad muusikud üles neljal laval. Refektooriumis ehk rüütlite söögisaalis avasid festivali muusikaprogrammi Sven Grünberg ja Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambel. Põhjaõue püstitatud pealaval oli esimene artist Venemaa bänd The Rig, kelle järel võtsid seal koha sisse Vaiko Eplik ja Eliit. 

Dormitooriumis ehk linnuse suures magamisruumis tuli esimesena lavale duo HUNT. 

Suurbritanniast, Soomest, Venemaalt ja Eestist pärit artistidega linna- ja muusikafestivali korraldamine olukorras, kus tuleb arvestada paljude piirangutega, on omaette kunsttükk, kus tuleb olla valmis ka ootamatuteks muutusteks. Nii näiteks selgus kolmapäeval, et reedese õhtu peaesinejad Islandilt GusGus ja Vök ei saa Narva tulla, sest peavad koroonasse nakatunuga kokkupuute tõttu jääma isolatsiooni. Mõne tunniga leidsid korraldajad asendajateks Briti artistid A Guy Called Gerald ja Nathan Fake. 

Peakorraldaja Helen Sildna võrdles praegustes oludes festivali korraldamist "Nu Pogodi" multifilmi hundiga, kes püüab elektronmängus päästa mune, mis igast ilmakaarest alla veerevad, või siis lennujuhiga hästi tiheda õhuliiklusega lennujaamas.

"Peab nägema suurt pilti, taipama rütmi, mustreid ja trende ning reageerima väga kiirelt ja vilunult hetkes. Tempo on tihe, aga tegelikult just neil hetkedel tulevad välja korraldaja olulised omadused: kogemus, kontaktid, pingetaluvus ja tugev tiim," ütles Sildna, kes usub, et ühe hea festivalitiimiga saaks Eesti vaktsineerimiskava ka korda.

Laupäeval esinevad festivalil teiste seas klubimuusika üks pioneere Roni Size Suurbritanniast, Aigel Venemaalt, Kristjan Randalu, Holy Motors, AveNue ja mitmed teised. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles