Kolimisest hoolimata suurenes Kohtla-Järve kooli 1. klassi õpilaste arv

Copy
Kesklinna põhikooli direktori Julia Kalamajeva sõnul pole vanematel põhjust muretseda selle üle, et kool kolis kodust kaugemale, sest huvikoolid on nüüd lähemal.
Kesklinna põhikooli direktori Julia Kalamajeva sõnul pole vanematel põhjust muretseda selle üle, et kool kolis kodust kaugemale, sest huvikoolid on nüüd lähemal. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kuigi Kohtla-Järve Kesklinna kooli kolimine ajutisele pinnale elamute piirkonnast kaugemale tekitas kartusi, et algklasside õpilaste vanemad soovivad oma lapsed panna kodule lähemal asuvasse kooli, nii ei läinud, sest senise kahe esimese klassi asemel avatakse tänavu siin kolm.

Kesklinna põhikooli õppetöö algab 1. septembril Järveküla teel asuvas endises Järve vene gümnaasiumi hoones, mis saab ajutiseks koolimajaks, kuni Kesklinna põhikoolile ehitatakse päris uut maja.

Kesklinna põhikool, mis enne seda oli Kesklinna gümnaasium, veel varem aga Kohtla-Järve 3. kool, avas õpilastele oma uksed 1948. aastal. 1963. aastal sai kahekorruseline koolimaja kolmekorruselise laienduse.

Sel aastal kolis kool eeldatavalt poolteiseks aastaks, kuni uue maja valmimiseni, Pärna tänavalt Järveküla tee 39 asuvasse tühjalt seisnud endisesse koolimajja.

Uue koolihoone eeldatav maksumus on 6 miljonit eurot, millest 1 miljon tuleb linnaeelarvest, ülejäänu riigilt.

Uus, 3780 ruutmeetri suurune koolimaja mahutab 640 õpilast ning hoones on ette nähtud palju erinevaid lahendusi tänapäevase õppe korraldamiseks, sealhulgas ka tingimused erivajadustega lastele. Uusi sporditegevuse ruume pole ette nähtud, kuid uus hoone ühendatakse olemasoleva spordisaaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles