Reinar Halliku korvpallikooli meeskond tõusis napi võiduga esiliigasse

Erik Gamzejev
Copy
Foto: Reinar Halliku Korvpallikool

Reinar Halliku korvpallikooli meeskond alistas kolmapäeva õhtul testturniiri finaalis KK Viimsi ja teenis algavaks hooajaks õiguse mängida Eesti esiliigas. 

Halliku meeskond (RHKK) sai põnevusmängus napi 79:78 võidu ja lõi lõpuvile järel Viimsi spordihallis lahti rõõmutantsu. 

Avapoolaja kaotas RHKK 38:46. Kolmandal veerandi lõpuks oli Ida-Viru meeskond juba ühe punktiga ees ja tasavägine mäng kestis lõpuvileni.

Veel kaks ja pool minutit enne lõppu juhtis Viimsi 78:74. Ameeriklase Teven Jonesi kolmepunkti vise vähendas kaotusseisu minimaalseks.

Poolteist minutit enne lõppu viis Andrus Lehismets RHKK juhtima ja see jäi ka kohtumise viimase tabamuseks. Viimsi meeskond pääses kohtumise viimastel sekunditel veel vabalt viskele, kuid ei tabanud. 

Võitjate kasuks viskas Teven Jones 26, Reinar Hallik 18,  Andrus Lehismets 13 ja Toila sadamakapten Veiko Simm 12 punkti. 

Vaata kohtumise lõpuhetki ja Ida-Viru meeskonna võidurõõmu  siit.

Reinar Hallik rääkis enne finaali Põhjarannikule, et esiliigasse pääsemine on tähtis eelkõige korvpallikooli 16-17aastaste noorte jaoks. "Teises liigas tuleb kergeid mänge ka vahele. Esiliigas on päris raske, aga arenguks on seda vaja. Võitude arv ei ole kõige tähtsam, aga suuri 40 punktiseid latakaid ei taha ka saada," sõnas ta. 

Kui esiliiga koha taganud mängudes olid kandev roll Hallikul endal ja samuti korvpallikoolis treeneritena tegutsevatel Andrus Lehismetsal, Teven Jonesil ja Veiko Simmil, siis edaspidi peab hakkama kasvama ka noorte roll. "Praegu on olnud elu ja surma peale mängud, kus tuleb võidud ära võtta. Aga loodan, et mida aeg edasi, seda rohkem lükkavad poisid vanad mehed kõrvale," ütles ta. 

Testurniiri poolfinaalis alistas Halliku korvpallikool esmaspäeval 78:71 Jõgeva VSK. 

Esiliigas osaleb 12 meeskonda, kes mängivad põhiturniiril omavahel kaks korda - kodus ja võõrsil.

Lisaks Reinar Halliku korvpallikoolile teevad algaval hooajal esiliigas kaasa: Eesti Maaülikool/Skarcon, G4S Noorteliiga, Kadrina Karud, Keila KK, Paide Viking Window, Rae Koss/Hansaviimistlus, SK Nord Aid/Cramo, Tamsalu Los Toros/TalTech, Tartu Kalev/Estiko, Tartu Ülikool II ja TSA Kalev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles