Narva peaks ka saama lõpuks jalgpallihalli

Põhjarannik
Copy
Samasugune jalgpallihall peaks kerkima lähiaastatel ka Narva.
Samasugune jalgpallihall peaks kerkima lähiaastatel ka Narva. Foto: Erakogu

Järgmise aasta riigieelarvest peaks Narva linn saama 1,5 miljonit eurot, et ehitada jalgpallihall.

Hall on kavas ehitada Kreenholmi tänavale praeguse staadioni lähedusse.

Selle rahaga arvestas Narva juba aasta tagasi, kuid viimasel hetkel otsustas Keskerakond poliitilistel kaalutlustel selle raha tänavuses eelarves hoopis Jõhvi suunata, et mullu sügisel vallavanemaks valitud Jüri Konrad saaks enne hääletust tulla volikogu ette "kingikotiga".

Kuigi Jõhvi plaanis jalgpallihalli ehitust alustada raudtee lähedusse jalgpallistaadioni kõrvale juba sel aastal, käib praegu alles selle projekteerimine ja seni pole korraldatud isegi ehitushanget. Lahendamist vajavad ka maa ja planeeringuga seotud küsimused.

Kui eelmisel aastal viimasel hetkel jalgpallihalli raha Narva asemel Jõhvi suunati, oli Narva Transi president Nikolai Burdakov püha viha täis. "See on nii kurb ja piinlik," sõnas juba ligemale pool sajandit Narva jalgpallielu vedanud Burdakov. "Poliitikutel on oma mängud, nad ei arvesta tegelike vajaduste ja reaalsusega üldse."

Valitsus ja jalgpalliliit on kokku leppinud, et alates 2020. aastast eraldatakse neljal aastal järjest riigieelarvest neljale omavalitsusele 1,5 miljonit eurot jalgpallihalli rajamiseks. Järgmisel aastal saavad peale Narva raha veel Paide, Viimsi ja Jõgeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles