VIDEO ⟩ Vallo Reimaa kutsub koos oma liiduga Jõhvit valitsema Reformierakonda ja EKREt (1)

Erik Gamzejev
Copy
Reformierakonna liider Jõhvis Maris Toomel on tulnud valimisvõidu puhul õnnitlema valimisliitu Üheskoos Jõhvi Eest. Pildil on selle liidu liider Vallo Reimaa ja liikmed Ivo Okas, Kristjan Keerme ja Aare Rebban.
Reformierakonna liider Jõhvis Maris Toomel on tulnud valimisvõidu puhul õnnitlema valimisliitu Üheskoos Jõhvi Eest. Pildil on selle liidu liider Vallo Reimaa ja liikmed Ivo Okas, Kristjan Keerme ja Aare Rebban. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Jõhvis valimised võitnud valimisliidu Üheskoos Jõhvi Eest liider Vallo Reimaa soovib luua võimuliitu koos Reformierakonna ja EKREga, kel on kolme peale kokku 12 kohta Jõhvi 21kohalises volikogus. 

Vallo Reimaa ütles ööl vastu esmaspäeva, et seitse kohta saanud valimisliidu Üheskoos Jõhvi Eest hakkab võimuliidu loomise üle läbi rääkima kolm kohta saanud Reformierakonna ja kaks kohta saanud EKREga.

"Kolme peale, kui kõik läheb hästi, on võimalik stabiilne koalitsioon moodustada," ütles Reimaa, lisades, et temast võib saada volikogu esimees, aga vallavanem võiks tulla nooremast põlvkonnast. "Jõhvi vajab kindlasti noort ja värsket verd, et edaspidi oleks pikaks ajaks areng garanteeritud."

Reformierakonna liider Ida-Virumaal ja praegune Jõhvi vallavanem Maris Toomel sõnas samuti, et loodab koalitsiooni koos Vallo Reimaa valimisliidu ja EKREga. "Selleks ma siin olengi, et läbi rääkida," sõnas Toomel veidi pärast südaööd, tulles kohtuma nii Reimaa liidu kui EKRE esindajatega. 

EKRE Jõhvi liidri Arvo Alleri sõnul algatab koalitsiooni loomise valimisliit Ühiselt Jõhvi Eest. "Võitja otsustab, kellega tema hakkab planeerima oma edasist tegevust," ütles Aller, märkides, et EKRE on aruteluks avatud ja sõltub, millised programmilised punktid õnnestub läbirääkimistel kokku viia. Ta lisas, et EKRE jaoks on oluline juhtimise avatus ja et vallaasutuste, nagu raamatukogu, spordikooli või hooldekeskuse juhtide kohad ei oleks poliitilised.

Aller ütles, et koostöö vastu EKREga on huvi ilmutanud ka Keskerakond. 

Jõhvi volikogus senise kuue koha asemel vaid neli saanud Nikolai Ossipenko valimisliidu Jõhvikad kampaaniajuht Evelyn Danilov, kes ise samuti volikogusse valiti, ütles, et nende valimisliit hakkab võimalike koostööpartnerite üle aru pidama esmaspäeval. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles