Kohus: tööandja peab hüvitama ka tööriiete selga panemiseks kuluva aja

Erik Gamzejev
Copy
Ahtmes lõppes ehitusplokkide tootmine 2020. aasta alguses, kuna põlevkivielektri tootmise kokkutõmbumise tõttu ei saanud tehas enam tootmiseks sobivat põlevkivituhka.
Ahtmes lõppes ehitusplokkide tootmine 2020. aasta alguses, kuna põlevkivielektri tootmise kokkutõmbumise tõttu ei saanud tehas enam tootmiseks sobivat põlevkivituhka. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ehitusmaterjalide tehase lukksepal õnnestus kohtu kaudu nõuda tööandjalt välja ligemale 1500 eurot, mis tal oli jäänud saamata töörõivaste selga panemiseks kulunud aja eest.

Ahtmes ehitusplokke tootnud ASis Bauroc, mis varem kandis nime VKG Plokk, töötanud valveremondilukksepp pidas Keemikute Ametiühingu toel tööandjaga kaks aastat kohtulahinguid selle nimel, et tema tööaja hulka arvestataks ka töörõivastesse riietumiseks kuluv aeg ja makstaks selle eest tasu.

Hiljuti jõustunud Tartu ringkonnakohtu otsusega mõisteti talle välja 1475 eurot rohkem kui kaheaastase perioodi eest, mil talle oli tööriiete selga panekuks kulunud aeg jäänud tasustamata. Töölepingu järgi oli tema tunnitasu 5,45 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles