RETROVIDEO ⟩ Janek Pahka Kohtla-Järve keskerakondlastele: valimistel ei jäta me teile mingit võimalust ja linnavalitsuse hoone võtame maha (2)

Erik Gamzejev
Copy

Pisut rohkem kui aasta tagasi kinnitas valimisliidu Restart Kohtla-Järve liider Janek Pahka Kohtla-Järve linnavalitsuse ees, et 2021. aastal toimuvatel kohalikel valimistel Kohtla-Järve linnavõim kukub. Lisaks lubas ta ka maha lammutada linnavalitsuse hoone. 

Ligemale veerand sajandit püsinud keskerakondlik võim ongi nüüd Kohtla-Järvel langemas, sest sel neljapäeval sõlmisid Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Reformierakond ja valimisliidud Restart Kohtla-Järve ning Progress koalitsioonileppe. Nelikliidul on volikogus 13 ja Keskerakonnal 12 häält.

Keskerakondliku võimu kukutamise avalöögina sõlmisid Erakonna Eesti 200 esimees Kristina Kallas ja MTÜ Õige Valik eestvedaja Janek Pahka eelmise aasta 13. oktoobril Kohtla-Järve linnavalitsuse esisel väljakul koostöömemorandumi. Selle eesmärgiks oli moodustada valimisliit, millega oodati ühinema kõiki erakondi peale Keskerakonna ning kodanikuühendusi, kes soovisid Kohtla-Järvel võimuvahetust. Sellest moodustus lõpuks valimisliit Restart Kohtla-Järve, mis sai volikogus neli kohta. Nende liige Viktor Andrejev on nelikliidu linnapea kandidaat. 

"Tänasele linnavõimule tahan öelda, et praegu on veel piisavalt aega, et kõrvale astuda ja säilitada mingigi väärikus. Valimistel ei jäta me neile mingit võimalust," teatas aasta tagasi enesekindlalt Janek Pahka.

Kristina Kallase sõnul on koostöö eesmärk number üks Kohtla-Järve linna juhtimise viimine täiesti uuele kompetentsuse tasemele. "See, mis praegu Kohtla-Järvel toimub, ei ole linna juhtimine, vaid võimul püsimine," kinnitas ta.

"Aga selle me maja võtame me maha," ütles Pahka viidates kaheksakorruselise linnavalitsuse hoonele, mida rahvasuus kutsutakse aastaid halliks majaks. "Me teeme siia avaliku linnaruumi, keskväljaku!"

"Diivaniga," lisas Kristina Kallas.

Sel neljapäeval Kohtla-Järve nelikliidu poolt sõlmitud koalitsioonileppes linnavalitsuse hoone mahalammutamise plaani kirjas ei ole. 

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles