VIDEO ⟩ Kohtla-Järve uueks linnapeaks sai parteitu Toomas Nael (1)

Erik Gamzejev
Copy
Toomas Nael sai esmaspäeva õhtul kaela Kohtla-Järve linnapea ametiraha.
Toomas Nael sai esmaspäeva õhtul kaela Kohtla-Järve linnapea ametiraha. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve volikogu valis uueks linnapeaks senise majandusnõuniku Toomas Naela, kes on olnud ka Jõhvi abivallavanem. 

Parteitu Toomas Nael oli Kohtla-Järvel võimuliidu moodustanud Keskerakonna, Reformierakonna ja valimisliidu Progress linnapeakandidaat. 

Toomas Naela poolt hääletas 16 saadikut. 

Opositsiooni kuuluvate Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja valimisliidu Restart Kohtla-Järve saadikute linnapeakandidaat Viktor Andrejev sai 9 häält. 

Viimased kuus aastat Kohtla-Järve linnapea olnud keskerakondlane Ljudmila Jantšenko ei kandideerinud. Ta sai kohalikel valimistel vaid 93 häält ega pääsenud volikogusse. Reformierakonna saadikud kinnitasid, et nende koalitsiooni mineku üheks tingimuseks on, et Jantšenko ei kandideeri enam linnapeaks. 

Kohtla-Järve linnapea palk on 4320 eurot. 

57aastane Toomas Nael on lõpetanud Sillamäe mäetehnikumi, Peterburi mäeülikooli ning Peterburi inseneri- ja majandusülikooli finantsjuhtimise erialal, õppinud aasta Tartu ülikoolis õigusteadust.

Aastatel 1984-1991 töötas ta Ahtme kaevanduses tootmisjaoskonna juhi abina. 1992-1999 oli ta ASi Kindlustusekspertiis juht ja 2000-2003 kütusefirma Kris Kütus müügidirektor.

Aastatel 2004-2007 juhtis ta If Kindlustuse Ida regiooni ja 2008-2018 oli ta Danske Bank Eesti Ida-Eesti regiooni ärikliendihaldur. 2019-2020 oli ta ametis Ida-Viru ettevõtluskeskuse nõustajana ja 2020. aasta veebruarist kuni oktoobrini ASi Baltoil Tallinna keskuse juht.

Eelmise aasta oktoobris valiti Jõhvi abivallavanemaks fraktsiooni poolt, kuhu kuulusid Eduard East, Arthur Seppern ja Allan Mänd. Selles ametis püsis ta kuni tänavuse aasta juuni lõpuni, mil Jõhvis toimus järjekordne võimupööre. Septembris asus ta tööle Kohtla-Järve linnavalitsuse majandusnõunikuna. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles