Jõhvi koodikooli juht: me ei saaks seda kooli rajada idavirulaste suure toetuseta

Erik Gamzejev
Copy
Neljapäeval Jõhvi kontserdimajas toimunud Ida-Virumaa ettevõtlusgalal võttis üks Jõhvi koodikooli eestvedajatest Karin Künnapas vastu nii aasta äriteo kui ka ettevõtjate sõbra auhinna.
Neljapäeval Jõhvi kontserdimajas toimunud Ida-Virumaa ettevõtlusgalal võttis üks Jõhvi koodikooli eestvedajatest Karin Künnapas vastu nii aasta äriteo kui ka ettevõtjate sõbra auhinna. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru aasta äriteo auhinna pälvinud programmeerijate kooli Kood/Jõhvi eestvedajad on tänulikud idavirulastele suure toetuse eest. 

Ida-Viru ettevõtluskeskuse juhataja Pille Söödi sõnul annab Kood/Jõhvi avamine Ida-Virumaale võimaluse astuda oma ettevõtluse arendamisel ja mitmekesistamisel suure sammu tuleviku suunas.

Koodikool pälvis kaks auhinda

"Koolis arendatavad digioskused annavad maakonnale tõuke start-up-ettevõtluse arendamisel ning ka nüüdisaegse info- ja kommunikatsioonitehnoloogia lõimimisel maakonnas traditsiooniliselt tugeva tööstusettevõtlusega," sõnas ta.

Kood/Jõhvi pälvis auhinna ka ettevõtja sõbra kategoorias.

Neljapäeval Jõhvi kontserdimajas toimunud ettevõtlusgalal Ida-Virumaa äriteo auhinna vastu võtnud üks Jõhvi koodikooli eestvedajatest Karin Künnapas ütles, et kood/Jõhvi on kindlasti kogukonnaprojekt. "Me ei saaks seda kooli teha ilma nii suure positiivse vastuvõtuta, mida me oleme saanud Ida-Virumaal. Meil on kindlasti veel väga-väga palju teha, et see suur tunnustus ära teenida, aga me oleme sinnapoole teel," sõnas Künnapas, kutsudes inimesi, kes tahavad midagi uut juurde õppida, kandideerima kooli õpilaseks. Uus voor avaneb järgmise aasta alguses.

Programmeerimise kool alustas tegevust ajutistes ruumides Sillamäel. Oma päris kodusse Jõhvi vanasse sidemajja kolib kool järgmisel sügisel pärast hoone renoveerimist, milleks kulub viis miljonit eurot.

Ida-Virumaa ettevõtlusauhindade võitjad ja nominendid

* Ida-Viru aasta äritegu − Kood/Jõhvi, nominendid Svarmil ja Tallinn Dolls.

* Ida-Viru aasta väikeettevõte 2021 − OÜ Polven Foods, nominendid OÜ Teresa ja OÜ Top Steel.

* Ida-Viru aasta turismiettevõte 2021 − OÜ Spinnaker (Narva ja Narva-Jõesuu laevaliikluse taastaja), nominendid OÜ Adrenaator Grupp ja OÜ Saka Mõis.

* Ida-Viru aasta euroraha rakendaja 2021 − OÜ TNC-Components, nominendid SA Alutagusemaa − Kauksi rannahoone ja MTÜ Toila Merepääste.

* Ida-Viru aasta uustulnuk 2021 − OÜ Taube Catering, nominendid OÜ Woogs ja Purtse Vineerikoda.

* Ida-Viru aasta noorte ettevõtlik tegu 2021 − OÜ Edukoht, nominendid Eesti Keele vestlusklubi TONT ja tantsukool Viis Tähte.

* Ida-Viru aasta ettevõtjate sõber 2021 − Kood/Jõhvi, nominendid Katri Raik ja Olga Kurdovskaja.

* Ida-Viru aasta rohepöörde tegu 2021 − Enefit Power.

Rohepöörde auhind läks elektri ja õli tootjale

Žürii andis sel aastal välja ka eriauhinna − "Ida-Viru aasta rohepöörde tegu 2021". Selle võitis Eesti Energia kaevandusi, õlitehaseid ja elektrijaama haldav aktsiaselts Enefit Power, mis on viimastel aastatel üha enam asendanud elektri ja õli tootmisel põlevkivi taastuvate kütustega ning suurendanud jäätmete taaskasutamist ja ringmajandust.

Enefit Poweri juhatuse esimees Andres Vainola sõnas, et nii elektri kui ka vedelkütuste tootmist viiakse suurte sammudega üle taastuvale energiale ning see on sündinud suuresti tänu tehnikaülikoolile ja Ida-Virumaa inimeste kätetööle ja mõistusele. "Me lubame, et tõmbame rohepöördesse üha rohkem kaasa ka oma kliendid, aitame roheliseks energiaks töödelda rohkem nende kõrvaltooteid ja jäätmeid," ütles ta.

Konkursi Ida-Virumaa ettevõtete tunnustamiseks kuulutasid ühiselt välja Ida-Viru ettevõtluskeskus, Eesti kaubandus-tööstuskoja Jõhvi esindus, Ida-Virumaa omavalitsuste liit, SA Ida-Viru Tööstusalade Arendus, Europe Directi Jõhvi kontaktpunkt ja Ida-Virumaa ajaleht Põhjarannik. Konkursile laekus üle 70 ettepaneku ettevõtete ja organisatsioonide tunnustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles