Toila gümnaasiumi jõululaat haaras tervet kogukonda (1)

Põhjarannik
Copy
Jõululaadalt astusid läbi ka jõuluvana ja põhjapõder.
Jõululaadalt astusid läbi ka jõuluvana ja põhjapõder. Foto: Erakogu

Kooliõu muutus eelmisel reedel üheks õhtuks laadaplatsiks, kus jõulukaupade kõrval ei puudunud ka heategevusloterii ja kultuuriprogramm.

Kauplejate rollis astusid üles nii lapsed, õpetajad, lastevanemad kui ka kohalikud ettevõtjad, teiste seas õpilasfirmad. Laat osutus nii populaarseks, et parkla oli kogu aeg täis ja autod muudkui voorisid.

Jõululaada viimine õue oli riskantne, aga teisiti poleks seda kogukonnale avada saanud, ütles Toila gümnaasiumi direktor Signe Ilmjärv.

"Traditsiooniliselt oleme korraldanud jõulukontserdi ja samal ajal on olnud koolimajas ka jõuluaat, aga seekord mõtlesime, et teeme suuremalt. Kuna kontserti ei saanud saalis (koroonapiirangute tõttu) teha, siis rahvatantsijad ja lauljad esinesid väljas. Telgis sai vaadata lindistatud kontserti."

Kolmas klass viis läbi heategevusloterii. Auhindu annetasid lastevanemad ja koolipere, aga lapsed valmistasid neid ka ise, alates kehakoorijast kuni kõrvitsasalatini. Tulu läheb Jõhvi puuetega laste tugikodule Päikesekiir.

"Osa vanemaid kartis, et lapsed äkki leti taga külmetavad, aga selle vastu aitas ühistants ja liikumine," ütles Ilmjärv.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles