Uikala prügila põles jälle mitu korda

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Aastate jooksul on päästjad pidanud kümneid ja kümneid kordi käima Uikala prügilat kustutamas. Kuigi keskkonnaameti kinnitusel vastab nüüd kõik nõuetele, pole tulekahjud siiski lõppenud. See foto on tehtud 2019. aasta aprillis, järjekordse põlengu kustutamise ajal.
Aastate jooksul on päästjad pidanud kümneid ja kümneid kordi käima Uikala prügilat kustutamas. Kuigi keskkonnaameti kinnitusel vastab nüüd kõik nõuetele, pole tulekahjud siiski lõppenud. See foto on tehtud 2019. aasta aprillis, järjekordse põlengu kustutamise ajal. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Aastavahetuse paiku oli Ida-Virumaa ainsas prügilas Uikalas taas mitu põlengut. Mis oli nende põhjuseks, pole täpselt teada.

"Meil on sama küsimus, et mis probleem seal on," vastas Ida päästekeskuse valmisoleku büroo juhataja Indrek Pung Põhjaranniku küsimusele mitme järjestikuse põlengu puhkemise kohta. "Meie jaoks on see teema juba pikalt-pikalt kestnud. Huvitav on see, et meie teada teistes Eest suuremates prügilates nii palju süttimisi pole. Väiksematest näiteks Rakveres pole me isegi kordagi pidanud kustutamas käima," sõnas Pung.

Aastavahetuse paiku oli mitu põlengut

28. detsembri hilisõhtul anti häirekeskusele teada tulekahjust Uikala prügilas. Kustutustööd kestsid siis kuus tundi. Nende käigus kaevati ekskavaatori abil prügila nõlv 10 meetri sügavuselt lahti. Hinnanguliselt oli põlemise pindala 300 ruutmeetrit.

1. jaanuari öösel pärast kella kolme teatati, et Uikala prügilas on taas tulekahju. Kustutustööd lõppesid pärast kella viit ja hinnanguliselt põles umbes 10 ruutmeetrit prügila pinnast.

Uus teade prügila põlengust tuli 3. jaanuari pärastlõunal. Päästjad võtsid abiks kopa ning kustutasid tuld kaks tundi, otsustades, et kaeve- ja kustutustöid jätkatakse järgmisel päeval. Kuid samal õhtul lahvatasid uuesti leegid, millega päästjad võitlesid suurte jõududega südaööni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles