Kohtla-Järve on valmis Järve kooli riigistamise üle läbi rääkima

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Järve kool moodustus 2019. aastal pärast Kohtla-Järve riigigümnaasiumi loomist endise Järve gümnaasiumi põhikooli osa baasil.
Järve kool moodustus 2019. aastal pärast Kohtla-Järve riigigümnaasiumi loomist endise Järve gümnaasiumi põhikooli osa baasil. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavõim alustab Järve kooli juhtkonna ja hoolekoguga arutelu selle üle, kas kool võiks minna linnalt üle riigile.

Kohtla-Järve linnavõim sai aasta lõpus meediast teada, et haridus- ja teadusminister Liina Kersna peab plaani Järve kool riigistada, et see nii füüsiliselt kui ka sisuliselt korda teha. See oleks osa eestikeelse hariduse tegevuskavast, mille koostas aasta lõpuks ministeeriumi kokkukutsutud ekspertide töörühm, aga mida valitsus pole veel arutanud.

Eelmine linnapea Ljudmila Jantšenko saatis ministeeriumisse pöördumise, kus uuris riigi plaanide kohta täpsemalt. Sel nädalal jõudis linnavalitsusse vastus: "Kui ministeerium on saanud Kohtla-Järve Järve kooli riigi pidamisele võtmise plaanile poliitilise heakskiidu, siis soovime ühiselt arutada, kuidas oleks kõige mõistlikum selle protsessiga edasi liikuda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles