Kristo Kõrgnurm noppis aasta noore kultuuritöötaja tiitli

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Foto: Erakogu

Taanis vaba aja korraldust õppinud Kristo Kõrgnurm on viimased poolteist aastat sisustanud idavirulaste vaba aega. Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse kunstilise juhina pälvis ta Eesti rahvamajade ühingu tunnustussündmusel "Kaheksakand" aasta noore tegija tiitli.

Kristo Kõrgnurm on Ida-Virumaa poiss, kes pärast õpinguid ning mõningast tööd siin- ja sealpool Eesti piiri on kodukanti tagasi jõudnud. Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuses töötab ta alates 1. juunist 2020.

"Keerulisest koroonaajast hoolimata on ta hästi sisse elanud ja saanud kohe päris mitme uue algatuse elluviijaks," rääkis kultuuri- ja huvikeskuse juht Anne Uttendorf.

Lenduritelt kiidusõnad

Kõige suurem ettevõtmine oli Jõhvi lennupäev 24. juulil, kuhu tuli kokku hulk hobilendureid oma väikelennukitega, mis meelitas lennuväljale mitu tuhat pealtvaatajat.

"Igasuguste lennundusteadmisteta sai Kristo lennupäevaga imeliselt hakkama. Eks nii tema kui kogu meie meeskond omandas hulga uusi teadmisi väga spetsiifilisest ja tehnilisest alast. Palju kiitvaid sõnu kuulsime ka osalenud lenduritelt ja imestati, et sellist päeva korraldab lihtsalt üks kultuuriasutus," rääkis Uttendorf.

Kuna vahepealne aeg oli koroona pärast sündmustevaene, jäi Kristo Kõrgnurmel aega tegelda Tammiku hiie pärandi jäädvustamise ja tutvustamisega. Tema ettevõtmisel on paigaldatud sinna teabetahvlid, istepingid ja rajatud õpperada.

Looduslik pühapaik tööstuspärandi haardes väärib noore mehe hinnangul rohkem avastamist ja sobib ka ürituste korraldamiseks. Näiteks tähistati seal Siiri Sisaski kontserdiga sügisest pööripäeva.

Avatud uutele ideedele

Uttendorf märkis, et oma nooruse ja innovaatilisusega on Kristo Kõrgnurm toonud meeskonda värskendust. "Inimesena on ta igati sõbralik, rõõmsameelne, abivalmis, uutele ideedele ja tegudele avatud kolleeg, kes jõuab vabal ajal tegelda ka rahvatantsu ja koorilauluga."

Eesti rahvamajade ühing väärtustab oma tunnustamisega inimeste ja organisatsioonide panust ning tööd Eestimaa rahvamajade hüvanguks ning innustab neid jätkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles