Aveli Uustalu rängaks katsumuseks kujunenud 10 km sõidust: "Kraanid on kinni!"

Põhjarannik
Copy
Aveli Uustalu naiste Pekingi olümpia murdmasuusatamise 10 km rängal rajal.
Aveli Uustalu naiste Pekingi olümpia murdmasuusatamise 10 km rängal rajal. Foto: Tairo Lutter

Aveli Uustalu sai Pekingi olümpiamängudel 10 km eraldistardist klassikasõidus 98 osaleja seas 80. koha. 

Sõidu võitnud norralannale Therese Johaugile jäi ta alla 7 minuti ja 40 sekundiga. Eesti parimana sai Uustalust ligemale kolm minuti kiirem olnud Keidy Kaasiku 60. koha. Tema kaksikõde Kaidy Kaasik oli Uustalust peaaegu kaks minuti kiirem ja jõudis finišisse 70. ajaga. 

Alutaguse suusaklubisse kuuluval Uustalul õnnestus selja taha jätta Slovakkia, Läti, Rumeenia, Horvaatia, Brasiilia ja mitmete teiste riikide suusatajaid. 

Aveli Uustalu tunnistas pärast võistlust Postimehele, et tänane sõit osutus rängaks. "Eriti teisel ringil tundsin, et täna ikka ei liigu siin rajal. Ei ole minekut ja ei suuda anda endast kõike. Lihtsalt kulgemine on rajal. Õiget pingutust ei saa selle kõrguse pärast teha. Kraanid on kinni."

Uustalu tõdes, et  ta ei ole kohanenud selle 1700 meetrise kõrgusega, kus olümpiasõidud toimuvad. "Kuna mul ei ole sel hooajal sellise kõrguse peal võistlusi olnud, siis siin on mul küllaltki raske," ütles Uustalu, kes osaleb olümpial veel laupäeval toimuvas teatesõidus. 

Samas tõdes ta, et olümpiakogemus on talle suureks pagasiks edaspidiseks. "Olen väga rahul, et olnud võimalus siin võistelda," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles