Narva kaalub mitmete koolide ja lasteaedade sulgemist

Ilja Smirnov
Copy
Narva linnapea Katri Raigi sõnul sünnib peaaegu iga nädal mõni legend, et üks või teine Narva kool pannakse kinni. Tegelikult ei ole selle kohta veel ühtki otsust tehtud, ehkki koole ja lasteaedu tuleb sulgema hakata küll. "See saab olema raske otsus, kuid ma loodan, et see sünnib tänavu kevadel," ütles ta.
Narva linnapea Katri Raigi sõnul sünnib peaaegu iga nädal mõni legend, et üks või teine Narva kool pannakse kinni. Tegelikult ei ole selle kohta veel ühtki otsust tehtud, ehkki koole ja lasteaedu tuleb sulgema hakata küll. "See saab olema raske otsus, kuid ma loodan, et see sünnib tänavu kevadel," ütles ta. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva poliitikud valmistuvad tegema valusaid koolide ja lasteaedade sulgemise otsuseid, sest pidevalt kahaneva laste arvu tõttu muutub nende majandamine aina suuremaks koormaks.

Narva lasteaialaste ning põhikoolide ja gümnaasiumide õpilaste arv väheneb lähitulevikus tuntavalt: kümne aasta pärast on Narva lasteaedades 1000 last vähem ning põhikoolis 1300 ja gümnaasiumis 300 õpilast vähem kui praegu. Narva võimud peavad otsustama, mida teha oma aja ära elanud, amortiseerunud ja aina rohkem raha neelavate koolide ja lasteaedadega.

Sulgemistest pole pääsu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles