Kiviõlis tapeti joomingu käigus tekkinud tülis mees

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Politseid teavitas raskest kuriteost kahtlustatav ise.
Politseid teavitas raskest kuriteost kahtlustatav ise. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei pidas esmaspäeval kinni noore mehe, keda kahtlustatakse Kiviõlis samal päeval toimunud tapmises.

Esmaspäeval 14. veebruaril kell 17.05 sai politsei teate, et Kiviõlis tapeti tüli käigus 59aastane mees. Sündmuskohalt lahkunud 23aastase kahtlustatava tabasid politseinikud 20 minuti jooksul Kiviõli linnas.

Esialgsetel andmetel tarvitasid mehed Aasa tänava korteris koos alkoholi ning nende vahel tekkis tüli. Kahtlustuse kohaselt vigastas noorem mees terariistaga korduvalt joomakaaslast, kes suri. Kahtlustatav lahkus seejärel korterist.

Jõhvi politseijaoskonna juht Andreas Kliimant selgitas, et sündmuskohale saabunud politseinikud asusid koheselt välja selgitama kahtlustatavat, tema tundemärke ja võimalikku liikumissuunda. „Peatselt helistas häirekeskusesse tähelepanelik inimene, kes andis teada, et nägi linnas sokkide väel liikumas noort meest, kes oli verine. Helistaja ei teadnud samas, mis oli juhtunud. Politseinikud asusid meest samast piirkonnast otsima ning kella 17.25 paiku peeti kahtlustatav kinni,“ kirjeldas Kliimant ning tänas tähelepanelikku kodanikku, kelle kõne abil õnnestus tapmises kahtlustatava võimalik asukoht kiiremini tuvastada.

„On karm tõsiasi, et enamus raskeid vägivallakuritegusid, sh tapmisi, pannakse toime tuttavate inimeste poolt. Tavaliselt mängib rolli ka ühine alkoholi tarvitamine, kui tekkinud konflikte ei osata enam sõnadega lahendada ja need muutuvad vägivaldseks ning hullemal juhul lõppevad kellegi surmaga,“ tõdes Kliimant.

Prokuratuur taotleb kohtult kahtlustatava vahistamist, vahistamisistung toimub homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles