Jõhvi vallavalitsus loobub keset talve teede hoolduse teenustest firmalt N&V (2)

Põhjarannik
Copy
Jõhvis on ristmike ja ülekäiguradade ümbruse lumekuhjadest vabanemiseks mitu nädalat.
Jõhvis on ristmike ja ülekäiguradade ümbruse lumekuhjadest vabanemiseks mitu nädalat. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi vallavalitsus loobub teede hoolduse teenuste ostmisest firmalt N&V, kellega sõlmiti nelja ja poole aasta pikkune leping alles kuu aega tagasi pärast hanke läbiviimist. Vald pole tööga rahul, firma on solvunud vallavõimude peale.

„Vallavalitsus sai OÜ N&V kirja, milles sooviti alates 16.02 lõpetada Jõhvi linna tänavate hooldamine, vallavalitsus tuleb sellele soovile vastu ja lõpetab töövõtulepingu poolte kokkuleppel alates 19.02,“ ütles vallavanem Maris Toomel.
 
Firma N&V omanik Nikolai Ossipenko rääkis varem Põhjarannikule, et nendepoolne lepingutest loobumine on seotud vallavalitsuse ametnike etteheidetega. "Kui inimesed töötavad ööd ja päevad läbi, vastutasuks neid aga alandatakse ja solvatakse, sealhulgas ettevõtte juhatuse liiget, siis on selge, et mingit koostööd ju teha ei saa," sõnas ta.
 
Sel esmaspäeval ütles Ossipenko, et lepingust loobumise kohta ei ole siiski lõplikku otsust tehtud.

Vallavanem Maris Toomelile oli varasemate kohtumiste põhjal N&V esindajatega jäänud mulje, et firma tahaks jätkata. "Aga millegipärast käib selline mäng ja manipuleerimine," rääkis ta. 

Sel reedel tõdes Toomel, et lepingu lõpetamine ei ole vallavaltisuse jaoks lihtne pretsedent, ent seda tuleb teha. "Me oleme N&V esindajatega kohtunud ning andnud ka lisaaega lepingu tingimuste täitmiseks, viimati andsime N&Vle aega nädala teede hoolduses tekkinud puudujääkide kõrvaldamiseks, aga selle nädalaga ei ole midagi muutunud, vajame siiski teenuseosutajat, kes peaks lepingu tingimustest kinni. Sellisel kujul ei saa edasi minna," teatas Toomel.

Vallavanem ütles, et kuni uue hanke läbiviimiseni kutsub vallavalitsus ajutise lahendusena valla teid hooldama neid ettevõtteid, kel on võimekus ja valmisolek seda teenust osutada. Nendega sõlmitakse ajutised lepingud.  

 
Vallavalitsus on seni esitanud N&Vle kaks leppetrahvi: ühe summas 6000 eurot ja teise 7500 eurot.
 
Vallavalitsus sõlmis N&V-ga teede ja haljasade hoolduslepingu linna tänavate hoolduseks 17. jaanuaril ja külade teede hoolduse kohta 7. veebruaril.
 
Jaanuari ja veebruari alguses olnud lumetuisuga päevad tekitasid nii vallavalitsuses kui vallaelanikes palju rahulolematust teede lumest puhastamise kvaliteedi pärast.
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles