Sõjapõgenikud elavdavad Ida-Virumaa tööturgu

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Sõjapõgenikud Olga Barabanova (vasakul) ja Larissa Sviridova jagavad Maidla mõisaaidas vabatahtlikena toidu- ja riideabi, parasjagu tuli selle järele Ukrainast Kiviõli Keemiatööstuses töötava abikaasa juurde pagenud Oksana.
Sõjapõgenikud Olga Barabanova (vasakul) ja Larissa Sviridova jagavad Maidla mõisaaidas vabatahtlikena toidu- ja riideabi, parasjagu tuli selle järele Ukrainast Kiviõli Keemiatööstuses töötava abikaasa juurde pagenud Oksana. Foto: Inno Naur

Niipea kui Ukrainast sõja jalust siia tulnud inimesed vajalikud dokumendid kätte saavad, hakkab suurem osa neist tööd otsima. Tööandjad on juba ootel.

Kiviõli õmblusettevõte Svarmil andis töötukassale teada, et nemad on valmis töötajaid juurde võtma. Hinnanguliselt oleks tööd pakkuda umbes 20 inimesele, nii õmblejatele, keda kohapeal välja õpetatakse, kui ka mõnele lihtsama töö tegijale.

"Head inimesed on meile alati teretulnud, olgu nad sõjapõgenikud või kohalikud," ütles ettevõtte tegevjuht Merle Roste, et õmblejatest on neil juba pikka aega puudus. Kui tööle tahtjaid peaks nüüd rohkem tulema, saab ka teise vahetuse tööle panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles