Riik lubab Järve koolile uut koolimaja

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Järve kool on Kohtla-Järve linna vanim kool − esimese linna territooriumil asunud kooli õigusjärglane −, seega peaaegu saja-aastaste kultuuri- ja haridustraditsioonidega. 2019. aastast, pärast Kohtla-Järve riigigümnaasiumi loomist, tegutseb ta põhikoolina. Praegune koolimaja Katse tänaval valmis pool sajandit tagasi ja on amortiseerunud.
Järve kool on Kohtla-Järve linna vanim kool − esimese linna territooriumil asunud kooli õigusjärglane −, seega peaaegu saja-aastaste kultuuri- ja haridustraditsioonidega. 2019. aastast, pärast Kohtla-Järve riigigümnaasiumi loomist, tegutseb ta põhikoolina. Praegune koolimaja Katse tänaval valmis pool sajandit tagasi ja on amortiseerunud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Rohkem kui uut maja ootab koolipere isegi seda, et riik suudab tagada kvaliteetse eestikeelse hariduse − selleks on vaja rohkem õpetajaid ja tugispetsialiste," ütles Kohtla-Järve Järve kooli direktori kohusetäitja Stella Onkel.

"Väga loodame, et toetatud saab ka eesti kodukeelega laps, keda meil on vähemuses, sest siiani on ju fookuses olnud muu kodukeelega laste toetamine," lisas Stella Onkel.

Järve kool on Kohtla-Järve ainus eesti õppekeelega põhikool, kus õpib 301 õpilast, kellest ligi 70 protsenti on pärit kakskeelsest või muu emakeelega perest. Kool on olnud aastaid keerulises olukorras, kuidas pakkuda eesti ja vene kodukeelega lastele võrdselt hea kvaliteediga haridust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles