Jõhvi abisaadetise Ukrainasse toimetav mikrobuss jääb sõpruslinnale

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Niipea kui buss kaupa täis saab, võtab see suuna Ukraina poole.
Niipea kui buss kaupa täis saab, võtab see suuna Ukraina poole. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Valge Hobu klubi tegi oma liikmete seas korjanduse, et osta mikrobuss ja saata sellega Jõhvi sõpruslinna Lõpovetsi humanitaarabi.

Jõhvis tegutsev meesteklubi valis välja pruugitud mikrobussi, mis maksab 1500 eurot ja mis on juba pikaks sõiduks korda tehtud, näiteks on sellel vahetatud piduriklotsid ja süütelukk.

"Kokkuleppel Ukraina organisatsioonide assotsiatsiooni Eestis juhi Vladimir Palamariga ostab bussi assotsiatsioon ja Valge Hobu klubi maksab selle kinni. Assotsiatsioon leiab bussile ka juhi, kes viib selle üle Poola-Ukraina piiri," rääkis Valge Hobu klubi esindaja Kalev Naur.

Tema kinnitusel on abisaadetise üleandmine peensusteni läbi mõeldud.

"Ukrainast on tulnud palju teateid, et kaubad kipuvad kaduma. Nagu sõjas ikka, tekivad marodöörid ja vargad. Meie oleme sisse tallanud kindla liini: Lõpovetsi linna kontaktisik peab kindlasti piirile tulema ja ise saadetise kohale viima, et kontrollpunktides osa asju välja ei võetaks. Kuna buss pannakse täis humanitaarabi, mis ostetakse Jõhvi vallavalitsuse eraldatud 15 000 euro eest, peab kõik olema korraldatud selgelt ja läbipaistvalt."

Ostude tegemisel lähtub vallavalitsus Lõpovetsi linnast saabunud abipalvest nimekirjaga, mida neil oleks vaja: padjad-tekid-linad, hügieeni- ja meditsiinitarbed jms. "Paneme lisaks kauasäilivaid toiduaineid, kuna Lõpovetsi on jõudnud väga palju sisepõgenikke mujalt riigist ja nad vajavad ka toitu," ütles Naur.

Humanitaarabi kogumine Jõhvi vallas

Vallavalitsus kogub abi nii Ukrainas asuvale sõpruslinnale Lõpovetsile kui ka Jõhvi saabuvatele sõjapõgenikele. Vallakodanikud, kes saavad ja soovivad aidata, võivad tuua humanitaarabi selleks avatud kogumispunktidesse.

  • Hügieenitarbeid saab tuua teisipäeval kella 10-13 ja 18.30-20 ning neljapäeval kella 10-13 seltsimajja aadressil Kooli 2 (kesklinna poole jääv vallamaja sissepääs, vastuvõtja MTÜ Jõhvi Pensionäride Ühendus), kontakttelefon 5391 0266; reedel (01.04) kella 14-17 ja laupäeval (02.04) kella 11-15 Jõhvi gümnaasiumisse aadressil Hariduse 5b, kontakttelefon 5886 0353. Hügieenitarvetest on vaja mähkmeid, hügieenisidemeid, niiskeid salvrätikuid, pesuseepe, šampoone, hambaharju ja -pastat.
  • Annetada võib ka korralikke, uueväärseid riideid ja köögitarbeid. Neid võetakse vastu metodisti kiriku Jõhvi koguduse kogumispunktis aadressil Tartu mnt 32 esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel kella 10-12, kontakttelefon 505 7679.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles