Orul langeb kaugkütte hind

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Orul elab üle tuhande inimese, tegutseb klubi ja töötab lasteaed ning tarbitava soojusenergia maht on suur.
Orul elab üle tuhande inimese, tegutseb klubi ja töötab lasteaed ning tarbitava soojusenergia maht on suur. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

OSK Grupi teatel kooskõlastas konkurentsiamet 18. märtsil Oru võrgupiirkonnas uue, senisest madalama soojuse piirhinna 68,62 €/MWh (koos käibemaksuga). Uus hind hakkab kehtima 1. maist.

Tänu kehtestatud muudatustele hakkavad Oru elanikud kaugkütte eest maksma umbes 11 protsenti vähem kui seni.

OSK Grupi juht Deniss Veršinin märkis, et ajal, mil kõik energiakandjad kallinevad, võib Oru kaugkütte hinna vähendamine kummaline tunduda.

"Ent kõik meie tehtud arvutused viisid just sellise tulemuseni ning konkurentsiamet kinnitas need muudatused. Dokumentide paketi koostas juba minu eelkäija Leonid Hokkonen," selgitas ta.

Veršinini selgitust mööda sai hinna vähendamine võimalikuks tänu sellele, et ettevõttel on sõlmitud pikaajaline gaasitarne leping, mille kehtivusaeg saab läbi järgmise aasta lõpus.

Ta lisas, et rahvusvahelist ja maailma gaasituru olukorda arvestades ei ole hinnamuutused tulevikus siiski välistatud. "Esialgu aga pole gaasitarnija sellest juttu teinud," rõhutas ta.

Ehkki OSK Grupp teenindab ka Sompa ja Kukruse katlamaja, ei muutu nende linnaosade jaoks esialgu midagi ning senised lepingud ja hinnad kehtivad seal edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles