Venemaa peakonsulaadi sulgemine muutis passi taotlemise suurele osale narvalastest keeruliseks

Ilja Smirnov
Copy
Narvas Vene Föderatsiooni peakonsulaadi väraval on teade, et konsulaat on Eesti võimude otsusega suletud ning isikute ja dokumentide vastuvõtt 6. aprillist peatatud.
Narvas Vene Föderatsiooni peakonsulaadi väraval on teade, et konsulaat on Eesti võimude otsusega suletud ning isikute ja dokumentide vastuvõtt 6. aprillist peatatud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Rohkem kui kolmandiku piirilinna elanikest moodustavad Venemaa kodanikud. Vene Föderatsiooni Narva peakonsulaadi sulgemine muutis neil passide taotlemise keerukaks. Ent Eestis saab elada ka passita.

Vene Föderatsiooni Narva peakonsulaadi väraval olev kiri teavitab, et Eesti võimude otsusega on konsulaat suletud ning isikute ja dokumentide vastuvõtt alates 6. aprillist peatatud. Valmis dokumente väljastatakse veel umbes 20. aprillini. Kõikides konsulaarteenuseid puudutavates küsimustes saab nüüdsest pöörduda Venemaa suursaatkonna konsulaarosakonda.

Eesti välisministeeriumi otsusega suletud Venemaa peakonsulaat Narvas teenindas Ida- ja Lääne-Virumaal elavaid Venemaa kodanikke. Selle konsulaarringkonna territooriumil elab ligikaudu 37 500 Venemaa kodanikku, neist enamik Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles