Virumaa kolledži erialapäevad populariseerivad tehnikaharidust

Põhjarannik
Copy
Inseneripäeval tuli tööle panna päikesepaneel ja selgitada selle toimimist.
Inseneripäeval tuli tööle panna päikesepaneel ja selgitada selle toimimist. Foto: Virumaa kolledž

Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledži keemia-, inseneri- ja informaatikapäeval panid oma teadmised proovile ligi 200 gümnasisti, kutseõppijat ja tudengit.

Neljapäeval peetud informaatikapäeva teema oli tehisintellekt. Kokku osales 13 maakonna koolide võistkonda 70 osalejaga, kes võtsid mõõtu viktoriinis, aga ka praktiliste ülesannete lahendamises. Näiteks tuli tarkvara kasutades tuvastada ja katsetada objekte tehisintellekti mudeli abil.

Informaatikapäev oli järjekorras kolmas erialapäev, mille kolledž sel kevadtalvel tehnikahariduse populariseerimiseks korraldas. Veeteemalisel keemiapäeval tehti viktoriini järel katseid füsioloogilise lahuse valmistamiseks, määrati lahuse tihedus ja loodi värvuskolonn. Inseneripäeval tuli teada rohepöördeteemalise ristsõna lahendamiseks peamisi mõisteid ja panna tööle päikesepaneel.

Kõikidel erialapäevadel osalesid lisaks kolledži meeskondadele Ida-Virumaa kutsehariduskeskus, Sillamäe, Jõhvi ja Kohtla-Järve gümnaasium. Kaks korda võistles Iisaku gümnaasium ning ühel korral Toila gümnaasium, Kiviõli 1. keskkool ja Narva keeltelütseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles