Kohtla-Järvel taastavad oma töö suvised koolilaagrid

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve noortekeskuse korraldatavad suvised töö- ja puhkelaagrid on koolilaste seas populaarsed.
Kohtla-Järve noortekeskuse korraldatavad suvised töö- ja puhkelaagrid on koolilaste seas populaarsed. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Pärast kaheaastast pausi alustavad Kohtla-Järvel taas tööd suvised koolilaagrid. Kohtla-Järve Wiru spordikeskuse baasil avatakse noorematele koolilastele mõeldud uus linnalaager Järvekas.

Kohtla-Järve haridus- ja kultuuriteenistuse abilinnapea Kristiine Agu sõnul on linnalaagrite taaselustamise idee juba ammu päevakorras olnud ning uus spordikeskus pakub selleks suurepäraseid võimalusi.

Laager hakkab tööle isetasuvuse põhimõttel: lastevanematel tuleb viie laagripäeva eest maksta 60 eurot.

"Raske öelda, kui palju huvilisi on, kuid esimesel korral loodame kokku saada neli 25-liikmelist rühma," sõnas Agu. "Üks vahetus on planeeritud 27. juunist 1. juulini. Kui linnarahvale meeldib ja nõudlust on, siis püüame järgmisel aastal teha mitu vahetust."

Meelelahutuslike ja muude tegevuste programm on juba koos, kasvatajate meeskonna moodustamine käib. Laagrit hakkab juhtima Kohtla-Järve noortekeskuse juhi kohusetäitja Alissa Linter. Täpsem info laagri ja registreerimise kohta avaldatakse lähipäevil linna kodulehel.

Kümme koolilaagrit alustavad tööd õppeaasta lõppedes − 14.-17. juuni paiku. Igas laagris teeb kaasa keskmiselt 50 last, osaleda saavad ka Ukrainast tulnud lapsed. Abilinnapea Kristiine Agu sõnul saavad need laagrid teoks koolide ja lastevanemate osalusel, linnavalitsus eraldab raha sõidukulude katteks.

Kohtla-Järve kultuurikeskus avab traditsioonilise Sompa suvekooli. Plaanis on kaks vahetust: 13.-22. juunini ja 8.-12. augustini.

Kohtla-Järve noortekeskus taastab ka suvise töö- ja puhkelaagri tegevuse: augustis on plaanis kaks vahetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles